IS: Näin Jokerit jatkossa rahoitetaan – Raha tulee edelleen Vladimir Putinin lähipiiristä, nyt satakuntalaisen teollisuusyrityksen kautta

KHL / Uutinen
Kurri osti Jokerit Hjallis Harkimolta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
IS uutisoi, että Jokereiden omistajavaihdoksesta huolimatta seuran taustalla löytyisi venäläinen rahoittaja.

Harry Harkimo myi Jokerit Jari Kurrille, mutta Ilta-Sanomien uutisen mukaan seuran taustalla toimii edelleen venäläinen rahoitus. Miljardööri Gennadi Timtšenko kuittasi suureksi osaksi helsinkiläisseuran velat ja vetäytyi sittemmin Jokerien omistuksesta.

Venäläinen pysyy kuitenkin IS:n mukaan yhä Jokerien taustavaikuttajana ja eräänlaisena kummisetänä, sillä hänen yrityksensä Arena Events Oy omistaa Hartwall Arenan.

Uuden omistajakuvion myötä organisaation taustakuvioihin nousi mukaan Vladimir Potanin, joka on yksi maailman johtavan nikkeliyrityksen johtaja. Jokerit ilmoitti, että Nornickel-yhtiö on jatkossa myös seuran yhteistyökumppani.

Jatkoajan haastattelussa Kurri väitti, että organisaatio olisi irti venäläisestä rahoituksesta.

Kuten Timtšenkokin, myös Potanin tuntee Venäjän presidentti Vladimir Putinin hyvin. Venäjään liittyvät pakotteet on liitetty Jokerehin hyvin tiiviisti. Potaninin rahoitus kulkeekin Nornickel-yhtiön Suomessa toimivan Nornickel Harjavalta Oyn kautta. Potanin itse ei ole EU:n pakotelistalla.

− Olemme tehneet pitkään yhteistyötä suomalaisen jääkiekon parissa – niin Porin Ässien kuin Helsingin Jokerien kanssa. Yhteistyö Jokerien kanssa on jatkumassa myös ensi kaudella, kertoo Nornickel Harjavallan henkilöstöjohtaa Elina Salo IS:n jutussa.

Nornickel tukee Ässien lisäksi myös Venäjän jääkiekkoliittoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle