IS: Miestenkin MM-kisat vaarassa peruuntua − Kummola: ”Ei varakisasuunnitelmaa“

MAAJOUKKUE / Uutinen
Henri Jokiharju ja Leijonat eivät välttämättä puolustakaan maailmanmestaruutta tänä keväänä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
IIHF:n varapuheenjohtajana toimiva Kalervo Kummola avasi sanaista arkkuaan Ilta-Sanomien haastattelussa miesten MM-kisojen mahdollisen peruuntumisen suhteen. Kisojen kohtalo on ollut epäselvä maailmaa riepottelevan koronaviruksen takia.

Koronaviruksen leviäminen jo ympäri Eurooppaa on saanut jääkiekkomaailmankin varuilleen. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ilmoitti aiemmin tällä viikolla alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisojen, sekä naisten 1-divisioonan MM-kisojen peruuntumisesta. Myöskin miesten MM-kisojen kohtalo on vaakalaudalla.

Ilta-Sanomien haastattelussa IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kertoo kansainvälisen jääkiekkoliiton suunnitelmista mahdollisen peruuntumisen varalle. Aikaisemmin miesten arvokisoja ei olla jouduttu perumaan, mutta kokemusta naisten MM-kisojen peruuntumisesta on, keväältä 2003.

− Kansainvälisellä jääkiekkoliitolla on kyllä vakuutus tällaisen tapauksen varalta. IIHF otti tämän vakuutuksen sen jälkeen, kun naisten MM-kisat jouduttiin perumaan tautiepidemian takia vuonna 2003, Kummola kertoo IS:lle.

Sveitsissä ollaan peruttu kaikki yli tuhannen ihmisen yleisötapahtumat varotoimenpiteenä, aina maaliskuun puoleenväliin saakka, jolloin tilannetta on määrä katsoa uudelleen. Kummolan mukaan kisat joudutaan perumaan, mikäli Sveitsin yleisötapahtumakielto jatkuu toukokuulle saakka.

− Emme me voi Sveitsin päätökselle sitten mitään. Totta kai se on ilkeä juttu, jos MM-turnaus joudutaan perumaan, mutta terveys ennen kaikkea. Suuria riskejä ei parane ottaa. Täytyy tietenkin toivoa, että tämä tauti nyt hellittäisi.

Kisojen mahdollista siirtämistä Sveitsistä jonnekin muualle pelattavaksi, Kummola pitää lähes mahdottomana, sillä kisat ovat jo kahden kuukauden päästä, eikä tyhjillekään katsomoille kisoja aiota pelata.

− Ei siinä ehdi, eikä meillä ole olemassa mitään varsinaista varakisasuunnitelmaa, hän sanoo.

IIHF:n lääketieteellinen komitea on jo päättänyt, että kaikki liiton alaiset turnaukset, lukuunottamatta Kanadassa järjestettäviä naisten MM-kisoja, perutaan tai siirretään. Liitto myös varautuu tilanteeseen, jossa osa miesten kisoihin osallistuvista maista jättäisi turnauksen viruksen vuoksi väliin ja turnaus vietäisiin läpi supistetussa muodossa.

IIHF kokoustaa 17. maaliskuuta, jolloin Kummolan mukaan viimeistään ratkeaa miesten MM-kisojen kohtalo.

» Lähetä palautetta toimitukselle