IS: Koronavirus iski karulla tavalla Rasmus Ristolaiseen – "Tässä ei nyt ihan hetkeen pelata"

NHL / Uutinen
Rasmus Ristolainen kärsi koronasta vakavin oirein.
Kuva © Gettyimages
Buffalo Sabresin tähtipuolustaja Rasmus Ristolainen kertoi kärsineensä hyvin vaikeista koronaviruksen oireista ja fyysisen kuntonsa romahtamisesta.

Buffalo Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen on kertonut Ilta-Sanomien haastattelussa, että hänen fyysinen kuntonsa romahti koronavirustartunnan takia.

Ristolainen asetettiin NHL:n koronaprotokollalistalle helmikuun toisena päivänä. Ristolaisen ohella usea Sabresin pelaaja joutui kyseiselle listalle New Jersey Devilsiä vastaan pelatuissa otteluissa levinneiden tartuntojen myötä.

Ristolainen kertoi, että hänen saamansa oireet olivat hyvin rajut.

– Kun sormesta mitattiin happitasot, ne olivat laskeneet aika pahasti. Muutenkin väsytti koko ajan heti, kun teki jotakin.

– Parin päivän jälkeen koronaoireet olivat jo menneet paremmaksi, ja luulin, että alan parantua tästä, mutta sen jälkeen tuli lisää rintakipuja ja muita oireita. Kun oli rintakipuja, tuntui, että sydän halkeaa, kun käveli rappusia ylös, Ristolainen kertoi.

Ristolainen pelasi erinomaisen alkukauden ja ehti ennen viruksen iskemistä tehdä kymmeneen otteluun tehot 2+4=6. Ristolaisen mukaan korona romutti hänen kuntoaan niin pahasti, että häntä tuskin nähdään vielä lähiaikoina kaukalossa.

– Nyt tilanne on ihan hyvä. Sain lääkäreiltä terveen paperit, mutta olen fyysisesti tällä hetkellä niin heikossa kunnossa, että tässä on vielä matkaa päästä pelikuntoon. Pikkuhiljaa rakennetaan pelikuntoa, mutta en vielä tiedä, milloin olen takaisin askissa.

– Ihmiset ovat kysyneet paluuaikataulusta vähän siihen tyyliin, että ihan kuin minulla olisi joku flunssa. Tässä ei nyt ihan hetkeen pelata. Tämä on aika kova tauti, Ristolainen totesi.

Sabres palasi takaisin kaukaloon yli kahden viikon karanteenijakson jälkeen viime maanantaina ja on hävinnyt sen jälkeen kaikki pelaamansa kolme ottelua. Joukkueen protokollalistalla ei ole enää yhtään pelaajaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
Leijonien NHL-vahvistukselle huonoja uutisia − koronavirustartunta uhkaa Jokiharjun MM-turnausavausta
10.5.2022 18:57
Henri Jokiharjulla todettiin Ruotsista palatessa koronavirustartunta. Hän on poissa tositoimista näillä näkymin lauantaihin asti. Puolustajan korona on toistaiseksi oireeton.
Uutinen
Jukurien ja Lukon välinen ottelu siirtyy myöhempään ajankohtaan
17.2.2022 10:48
Kiekko ei putoa Mikkelissä torstaina jäähän Lukon koronatilanteen vuoksi. Ottelun uusi ajankohta on maaliskuun lopulla.
Haastattelu
Toimitusjohtaja Risto Jalo Ilveksen akuutista koronakurimuksesta: "Ei olisi ollut edes täytemiehillä mahdollista saada joukkuetta kasaan"
12.2.2022 12:33
Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kertoi, että joukkueen vaikea koronatartuntatilanne selvisi vasta perutun paikallisottelupäivän aamuna.

Lue myös