IS: Ilman NHL-sopimusta oleva Patrik Laine siirtyy harjoittelemaan Sveitsiin − kohteena Kari Jalosen valmentama SC Bern

NHL / Uutinen
Patrik Laine siirtyy harjoittelemaan Kari Jalosen alaisuuteen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Edelleen rajoitettuna vapaana agenttina oleva Patrik Laine harjoittelee jatkossa Sveitsissä pelaavassa SC Bernin joukkueessa.

Winnipeg Jetsin suomalainen tähtihyökkääjä Patrik Laine, 21, siirtyy sveitsiläisjoukkue SC Bernin harjoitusvahvuuteen, kertoo IS. Laineella ei ole vielä NHL-sopimusta. NHL-toimittaja Andy Stricklandin mukaan suomalainen kieltäytyi Jetsin sopimustarjouksesta hiljattain. Kyseinen tarjous olisi tuonut Laineelle arviolta viiden miljoonan dollarin keskimääräiset kausiansiot.

SC Bernin päävalmentajana toimii Kari Jalonen, joka on valmentanut joukkuetta kaudesta 2016−17 lähtien. Jalonen on voittanut Bernin riveissä kaksi NLA-mestaruutta. Laineen tuoreen liikkeen vahvistanut Jalonen saa suomalaishyökkääjän valmennettavakseen sunnuntaina.

− Kokoonpanossamme on vajausta, joten pystymme tarjoamaan hänelle sekä joukkueharjoituksia että ekstratreenejä. Päätös ei ollut täällä yksin minun, vaan se tehtiin yhdessä seurajohdon kanssa, Jalonen sanoi IS:lle.

Vuoden 2016 varaustilaisuudessa toisena varattu Laine on pelannut NHL:ssä toistaiseksi 237 runkosarjaottelua tehoin 110+74. Pudotuspeleissä hän on esiintynyt 23 ottelussa. Viime kauden runkosarja oli Laineelle maalimäärän osalta NHL-uran heikoin, vaikka suomalaisen tykki puhuikin yhteensä 30 kertaa.

Myös tehopisteissä tuli 20 pisteen notkahdus edelliskauteen nähden. Jetsin johtoportaan ja Laineen näkemykset jatkosopimuksesta eivät ole olleet samansuuntaisia. Stricklandin mukaan näkemyserot koskevat erityisesti Laineen keskimääräistä kausipalkkaa.

Suomalaistähdistä myös Colorado Avalanchen Mikko Rantanen on edelleen ilman sopimusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle