IPK:n taival Suomen Cupissa katkesi SaPKoon − Ilkka Pikkarainen osui heti paluuottelussaan

MESTIS / Uutinen
SaPKo eteni neljän parhaan joukkoon Suomen Cupissa.
Kuva © Antti Varonen https://anttivaronen.com/
469-päinen yleisö pääsi todistamaan yllättävän laadukkasta jääkiekko-ottelua tähän aikaan vuodesta. Illan ehdottomaksi tähdiksi nousi kummatkin maalivahdit, jotka saivat venyä koko pelin ajan.

Ottelun lähtökohdat olivat hyvin selvät kummallekin joukkueelle. Voitolla ja tasapelillä SaPKo marssisi seuraavalle kierrokselle. IPK:n saumana oli voittaa ottelu ja voittaa vielä sitä seuraava jatkoerä. 

IPK tuli peliin ryminällä, joukkueesta paistoi halu voittaa pässilauma selkeästi. Erästä tuli lopulta erittäin rikkonainen karhumiehistön osalta, kun tuomarit vihelsi kotijoukkueelle peräti kuusi minuuttia jäähyjä. 

Ensimmäisestä erästä mitään oppimatta IPK jatkoi jäähyjen ottamista myös toisessa erässä. Tällä kertaa IPK ei selvinnyt enää säikähdyksettä, vaan myös viime kaudella Peli-Karhuja edustanut Juuso Walli iski ottelun avausosuman paluukiekosta. Vain hetkeä myöhemmin SaPKo tuplasi johtonsa, kun Tatu Vihavainen yllätti Tuomas Tolosen maalinkulmalta. 

Pilli alkoi soimaan toisessa erässä myös SaPKollekin ja tämän kotijoukkue hyödynsi ankarasti. IPK:n ensimmäisestä maalista vastasi pirteästi harjoituskaudella pelannut Ville Sippala näyttävän kuvion päätteeksi. Kotiyleisö sai lopulta sen mitä halusi, kun seuraava maali oli paluumuuttaja Ilkka Pikkaraisen käsialaa. Juuso Nevalaisen veto kimposi maalinedustalle, josta Pikkarainen laittoi vuorenvarmasti kiekon reppuun. 

Kolmas erä jatkui tutulla kaavalla, IPK pyörittää, mutta SaPKon vastahyökkäykset olivat myrkkyä. SaPKo meni viimeisessä erässä kahdesti johtoon, mutta IPK kampesi itsensä tasoihin kummallakin kerralla. Peli-Karhut saivat vielä ottelun viime hetkillä mahdollisuuden viedä peli jatkoajalle, mutta Juuso Nevalaisen laukaus kimposi tolpasta ulos. 

» Lähetä palautetta toimitukselle