IPK:n kultakypärää päähän taklanneelle Aleksi Kenttämaalle kolmen ottelun panna

MESTIS / Uutinen
Kenttämaa seuraa puolivälieräsarjan seuraavat ottelut katsomon puolelta.
Kuva © Tiia Mahkonen
Mestiksen puolivälieräsarjan IPK–RoKi-avausottelussa ulosajon saanut Aleksi Kenttämaa huilaa seuraavat pelit pelikiellon vuoksi.

Aleksi Kenttämaa taklasi torstaina pelatussa puolivälieräavauksessa kolmannessa erässä päähän IPK:n kultakypärä Leo Ringiä. Kenttämaalle tuomittiin tilanteesta 5+20-minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Ring jätti taklauksen jälkeen pelin kesken ja Iisalmen Sanomien mukaan hän ei ole iisalmelaisryhmän kokoonpanossa myöskään lauantaina Rovaniemellä pelattavassa sarjan toisessa ottelussa.

Mestiksen kurinpitoryhmä toteaa päätöksessään, että taklaava pelaaja on vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan sääntöjen puitteissa. Tässä tapauksessa kurinpitoryhmä katsoi Kenttämaan laiminlyöneen tätä huolellisuusvelvoitetta ja vaarantaneen vastustajaa sillä tavoin piittaamattomasti, että siitä tulee langettaa lisärangaistus.

Kurinpitoryhmä huomioi seuraamusharkinnassaan myös sen, että Kenttämaan taklauksen liikerata suuntautuu alhaalta ylöspäin, mikä osaltaan aiheutti osuman päähän. Taklauksesta aiheutunut loukkaantumisriski ja sen konkretisoituminen otettiin myös huomioon.

IPK:n ja RoKin välinen puolivälieräsarja jatkuu tänään lauantaina Rovaniemellä. IPK johtaa ottelusarjaa voitoin 1–0, kun se vei avausottelusta voiton 4–3-numeroin jatkoajalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle