IPK:lle runsaasti ulkomaalaisväriä − keskushyökkääjä löytyi Allsvenskanista ja maalivahti Puolasta

MESTIS / Uutinen
Ikitaistelija Janne Katosalmen tykki puhuu jatkossakin Kankaan montussa.
Kuva © Janne Falck
IPK läväytti sopimusnipun harjoituskauden kynnyksellä. Remmiin tarttui vahvistusta jokaiselle pelipaikalle useasta eri sarjasta. Suurimpana kruununjalokivenä Allsvenskanista saapuva Jacob Bjerselius.

Iisalmen Peli-Karhut on vahvistanut rivejään usealla pelaajalla harjoituskauden kynnyksellä. Peli-Karhuissa uusina pelaajina nähdään Jacob Bjerselius ja Cody Porter, sekä koeajan kautta sopimusta hakevat Jakub Prchal, Julius Grönroos, Aku Kinnari ja Kasper Tarvainen. Vanhana tuttuna karhupaidassa jatkaa Janne Katosalmi.

Keskushyökkääjänä tulevalla kaudella operoiva Jacob Bjerselius pelasi viime kaudella Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Västerviks IK:ssa yhdessä IPK-puolustaja Saku Kinnusen kanssa. Allsvenskanissa pelejä on kertynyt yhteensä 161 ja SHL:ssä 12.

− Luistelu voidaan lukea hänen vahvuudekseen myös Allsvenskanissa, joka on todella vauhdikas ja laadukas sarja. Jacob on todella luotettava kahden suunnan sentteri, joka kantoi viime kaudella isoa vastuuta aloitusympyrässä, alivoimalla ja ottelun lopuissa, kun pelejä ratkottiin, IPK:n joukkueenjohtaja Mika Hyvärinen perkaa.

Maalivahtiosastolle IPK nappasi täytettä Puolasta kandalaisesta Cody Porterista. Porter on viimeisen neljän kauden aikana edustanut yhteensä 11 eri seuraa. Viimeisin keikka oli Puolassa, jossa hän ehti pelaamaan 8 ottelua vaatimattomin tilastoin sarjan heittopussissa.

− Kun saimme tiedon Pakarisen vammasta, olimme pakotettuja reagoimaan. Alavartalovammat ovat aina vähän arvaamattomia, mutta toivotaan, että "Lennu" kuntoutuu nopeasti pelikuntoon ja jatkaa siitä mihin keväällä jäi, IPK:n toimitusjohtaja Jarmo Ylisipola kommentoi.

− Cody on teknisesti erittäin hyvä maalivahti jo nyt ja hänellä on valtava halu kehittyä paremmaksi joka päivä. Hänellä olisi ollut paljon ottajia muissakin sarjoissa, mutta hän koki Iisalmen hänelle parhaaksi paikaksi kehittyä. Uskomme, että hyvässä maalivahtivalmennuksessa hänessä on iso potentiaali, Hyvärinen selostaa.

Janne Katosalmi aloittaa seitsemännen kauden IPK:ssa. Seuran oma kasvatti on edustanut Peli-Karhuja myös jokaisella Mestis-kaudella.

− Tämä on meille erittäin tärkeä jatkosopimus. Janne on osoittanut vuosien varrella olevansa todellinen luottosoturi kaukalossa ja Ylä-Savolaisena pelaajana tärkeä pelaaja seuralle myös kaukalon ulkopuolella.

Koeajan kautta pelipaikkaa yrittävät lunastaa hyökkääjät Aku Kinnari ja Kasper Tarvainen sekä puolustajat Julius Grönroos ja Jakub Prchal.

Kinnari pelasi viime kauden Kiekko-Vantaassa, mutta ajottaista väläyttelyä lukuunottamatta tulos jäi laihaksi. Tarvainen ja tshekkiläinen Prchal saapuvat KalPan U20-joukkuuesta. Lähes kaksimetrinen Grönroos edusti sen sijaan Jokereiden samanikäisten nippua, mutta pelejä kertyi vain yksi loukkaantumisen vuoksi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle