IPK vankisti rivejään liigayhteistyön avulla − luottopelaaja Gallet jatkaa, puolustukseen liigakokemusta Hämeenlinnasta

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Laavainen kiekkoilee ensi kaudella IPK-paidassa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
IPK:n puolustus vahvistuu kolmella pelaajalla. Jatkosopimukset tehneiden Hugo Gallet'n ja Valtteri Määtän lisäksi joukkueeseen liittyy Roope Laavainen.

IPK on tehnyt sopimukset Valtteri Määtän, Hugo Gallet'n ja Roope Laavaisen kanssa. Kaikkien kolmen sopimukset kattavat ensi kauden.

Laavainen siirtyy iisalmelaisjoukkueeseen HPK:n liigamiehistöstä, jota hän edusti kolme edelliskautta. 21-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella hämeenlinnaisryhmässä 14 liigaottelua, jonka lisäksi kamppailuita kertyi myös KooKoon paidassa. Yhteensä hän pelasi kauden aikana 40 ottelua, joissa merkkautti tehot 0+4=4.

Oikealta laukova Laavainen on pelannut urallaan yhteensä 99 liigaottelua. Keväällä 2019 hän oli voittamassa HPK:ssa Suomen mestaruutta. Laavaisella on myös NHL-varaus, kun Chicago Blackhawks varasi puolustajan kesällä 2017 neljännellä kierroksella.

− Roope on erittäin monipuolinen puolustaja, joka on isoksi mieheksi erittäin hyvä kiekollisessa pelissä ja laukauskin lähtee kiitettävästi. Odotamme myös häneltä suurta vastuunkantoa ensi kauden pakistossa, kertoi IPK:n päävalmentaja Niko Härkönen.

Ranskalaispuolustaja Gallet oli viime kaudella IPK:n luottopelaajia. Hän paukutti 40 ottelussa tehot 9+18=27, minkä lisäksi hänen tehotilastonsa lukema +26 oli koko sarjan puolustajista paras. 23-vuotias puolustaja pelasi kauden aikana myös neljä liigaottelua KalPan miehistössä.

22-vuotias Määttä siirtyi IPK:hon viime kaudeksi KalPan A-nuorista ja nappasi heti vakioroolin Mestis-joukkueesta. Hän esiintyi iisalmelaisten takalinjoilla 34 ottelussa ja merkkautti niissä tehot 3+1=4.

Gallet ja Laavainen ovat ensi kauden ajan IPK:n sopimuspelaajia, mutta iisalmelaisjoukkueen yhteistyöseura KalPa teki heidän kanssaan myös ottelukohtaiset sopimukset ensi kaudelle. Heidän KalPa-sopimuksiinsa sisältyy lisäksi seuran optiot kahdesta seuraavasta kaudesta. Kaksikko harjoittelee KalPan mukana lähtökohtaisesti ainakin elokuun ajan.

− Hugo ja Roope ovat tärkeitä lisäpalikoita meidän suunnitelmiimme. Olemme solmineet molempien pelaajien kanssa ottelukohtaiset sopimukset tästä kaudesta ja kaksikolla on mahdollisuus napata hyvillä peliotteilla paikka Liiga-joukkueesta ensi kausiksi. Tällä järjestelyllä IPK saa todella laadukkaita pelaajia ja me saamme samalla leveyttä puolustuskalustoomme, summasi KalPan urheilujohtaja Anssi Laine.

− Tämä on jälleen osoitus meidän kehittyvästä yhteistyöstä KalPan kanssa. Saamme näistä herroista todelliset kulmakivet tulevan kauden puolustukseemme ja pelaajilla on selkeä polku edetä urallaan eteenpäin. Strategiamme on menestymisen lisäksi edelleen tarjota pelaajille mahdollisuus kehittyä ja edetä urallaan kovempiin sarjoihin, IPK:n toimitusjohtaja Jarmo Ylisipola kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle