IPK teki vihdoin muutoksia valmennukseensa - Janne Sinkkonen ulos, Tommi Miettinen tilalle

MESTIS / Uutinen
Tommi Miettinen valmensi kolme viimeisintä kautta KalPan A-junioreita.
Kuva © Timo Savela
Iisalmen Peli-Karhuja kaksi vuotta valmentanut Janne Sinkkonen joutuu siirtymään sivuun epäonnistuneen alkukauden vuoksi. Pääkäskyttäjän rooliin tulee KalPan A-junioreita valmentanut Tommi Miettinen.

Iisalmen Peli-Karhut ilmoitti vapauttaneensa päävalmentaja Janne Sinkkosen, 40, mollivoittoisen kauden johdosta. IPK on onnistunut Sinkkosen johdolla keräämään vain 22 pistettä 28 ottelusta. 

- Kausi on ollut erittäin vaikea alusta asti. Pelillinen menestys on ollut erittäin suuri pettymys, joten koimme että muutoksia on tehtävä. Valitettavasti usein se muutos yksilöityy päävalmentajaan, mutta se kuuluu tähän lajiin, kertoi IPK:n GM Jarmo Ylisipola vaikeasta päätöksestä IPK:n verkkosivuilla.

Mestiksessä kolmessa eri kaupungissa valmentanut Sinkkonen korvasi Jukka Niirasen, 51, kesken IPK:n ensimmäisen kauden ja onnistui pitämään karhupaidat Mestiksessä. Toisella kaudellaan Iisalmessa mies pystyi johdattamaan joukkonsa aina pudotuspeleihin, jossa tie tyssäsi ensimmäiselle kierrokselle SaPKoa vastaan.

IPK:lle päävalmentaja loppukaudeksi yhteistyöseura KalPasta

Vetovastuun Iisalmessa ottaa KalPan A-junioreiden päävalmentaja Tommi Miettinen, 43. Miettisen sopimus kattaa vain tämän kauden loppuun, jonka jälkeen hän palaa KalPan A-junioreiden pariin.

- Tilanne IPK:ssa on erittäin haastava. Joukkueessa on tietyllä tavalla kriisi päällä ja niin heidän kuin meidänkin seuran intressit ovat tässä hetkessä ja haluamme, että IPK on tulevaisuudessakin Mestis-seura. Heillä on valtava tahtotaso pitää Iisalmi Mestis-kartalla ja haluamme auttaa siinä, Miettinen sanoo.

Omalla peliurallansa Liigassa 683 ottelua pelannut Miettinen joutuu tulikokeeseen jo lauantaina, kun IPK kohtaa kotikaukalossaan viime kauden Mestis-mestarin KeuPa HT:n. 

- Koko joukkueen tilanne on tällä hetkellä haastava ja kurssi täytyy kääntää nopeasti, voitosta pitää pystyä pelaamaan jo heti seuraavassa ottelussa lauantaina.

IPK on ollut ehdoton floppiseura Mestiksessä kuluneella kaudella, mutta silti Miettinen löytää uskoa joukkueeseen. 

- Melkoinen hyppy tuntemattomaan tämä on, mutta uskon, että pystymme yhdessä muutoksen tekemään. En olisi muuten tähän lähtenyt mukaan, Miettinen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle