IPK sopimukseen Ilkka Pikkaraisen ja Aatu Hämäläisen kanssa − kaksikolla yhteensä yli 700 pelattua Liiga-ottelua

MESTIS / Uutinen
Aatu Hämäläinen on tottunut kantamaan kultapottaa IPK:ssa.
Kuva © Timo Savela
IPK tuli keskiviikkoiltana esiin kahden hyvin kovan sopimuksen kanssa. Seura ilmoitti Aatu Hämäläisen ja Ilkka Pikkaraisen pelaavan tulevalla kaudella joukkueessa. Hämäläiselle kausi on neljäs IPK:ssa, sen sijaan Pikkarainen on pelannut viimeksi karhunutussa juniori-ikäisenä.

Iisalmen Peli-Karhut on kiinnittänyt tulevalle kaudelle kaksi konkarihyökkääjää. Viimeiset 3 kautta IPK:ta edustanut Aatu Hämäläinen, 32, ja IPK:n mukana jo tovin harjoitellut Ilkka Pikkarainen, 38, kirjoittivat nimensä sopimuspapereihin. Kummankin kontrahti on kestoltaan vuoden mittainen, ja Pikkaraisen sopimukseen kuuluu Liiga- sekä ulkomaanpykälä. 

− Hienoa, että tämän tason pelaaja edustaa IPK:ta, kun Mestis pyörähtää käyntiin. Pikkaraisella oli muitakin vaihtoehtoja, mutta hän haluaa edustaa Mestiksessä IPK:ta, iloitsee toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola seuran tiedotteessa.

− Hämäläinen tulee olemaan erittäin iso pala meidän joukkuettamme, niin kentällä, kuin myös sen ulkopuolella. Olemme luonnollisestikin erittäin tyytyväisiä, että saimme käytännön asiat järjestettyä, jotta pelaaminen on edelleen mahdollista.

Hämäläinen suorittaa pelaamisen ohella kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkintoa ja työskentelee oppisopimuksella Iisalmen kouluissa. Valinta muodostui kuitenkin helpoksi, kun perheessäkin näytettiin vihreää valoa. 

− Pelaaminen ja kilpaileminen motivoi edelleen ja IPK:sta on muodostunut minulle kolmessa kaudessa tärkeä seura. Viime kaudesta jäi niin paljon hampaan koloon, että halusin vielä jatkaa pelaamista, kertoo Hämäläinen. 

− Perheen kanssa tietysti kävimme asiasta keskusteluja, jolloin vaimo suorastaan kehotti vielä pelaamaan, joten hienoa että kaikki saatiin järjestettyä. Minulla kova halu menestyä etenkin IPK:n paidassa. 

Peli-Karhut valmiina kauteen

IPK:n joukkue on valmis tulevaan runkosarjaan. Seuralla on voimassa oleva sopimus 15 hyökkääjän, seitsemän puolustajan ja kolmen maalivahdin kanssa. Harjoitusotteluissa seuraa on edustanut myös KalPa-lainat Mikko Juusola, Henri Knuutinen, Severi Immonen, Joona Riekkinen ja Saku Vesterinen

− Meillä on hyvä tilanne tällä hetkellä joukkueessa ja erittäin kova kilpailu pelipaikoista. Uskon, että se on meille todellinen etu pitkässä ja raskaassa runkosarjassa. Tietysti pelaajaliikennettä Iisalmi-Kuopio välillä tullaan varmasti näkemään kauden aikana, kertoo Ylisipola. 

» Lähetä palautetta toimitukselle