IPK saa vaurioituneeseen puolustukseensa apua Turusta

MESTIS / Uutinen
Pieneen rooliin turkulaisten alakerrassa jäänyt Henry Mäntylä siirtyy lainalle IPK:hon.
Kuva © Joonas Kämäräinen
IPK saa puolustajaongelmiinsa apua TUTO:sta, kun turkulaisseura lainaa 22-vuotiaan Henry Mäntylän Iisalmeen.

Iisalmen Peli-Karhut lainaa Henry Mäntylän TUTO Hockeysta joulutaukoon asti kestävällä lainasopimuksella. IPK:n puolustus on kokenut viime aikoina kovia iskuja, kun KalPa hälytti lainapuolustaja Joona Riekkisen Liigaan ja Saku Vesterinen on loukkaantumisen vuoksi sivussa 4-6 viikkoa. Näiden tapahtumien vuoksi hyökkääjä Juuso Nevalainen on joutunut paikkaamaan puolustajana viimeisimmissä otteluissa.

– Mäntylä on hyvä jääkiekkoilija ja hyvä tyyppi, joka tarvitsee peliminuutteja. Tämä laina tulee jokaiselle osapuolelle hyvään saumaan; Mäntylä tarvitsee peliaikaa ja IPK puolustajaa, kommentoi TUTO:n urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola seuran tiedotteessa.

– Tämä on myös osoitus siitä, että pyrimme aina ajattelemaan myös pelaajan etua näissä kuvioissa, huomauttaa Aittola.

Mäntylälle tilaisuus sattui sopivaan kohtaan, sillä hän on jäänyt turkulaisten puolustuksessa tällä kaudella odotettua pienemmälle vastuulle.

– Saku Vesterisen loukkaannuttua meillä on vajausta puolustuspäässä tällä hetkellä. Mäntylä on jäänyt viime aikoina pienemmälle roolille Turussa, joten tämä on erittäin hyvä ratkaisu meidän kaikkien kannalta. Hän on erittäin jämäkkä peruspuolustaja, joka pystyy pelaamaan erittäin kovaa tarvittaessa, kommentoi IPK:n toiminnajohtaja Jarmo Ylisipola seuran verkkosivuilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle