IPK pestasi jälleen Mexico Cityssa syntyneen pelaajan – MHL:ssä rutinoitunut Andrei Galuškin karhupaitaan

MESTIS / Uutinen
IPK tarvitsee lisää onnistujia ohueen joukkueeseensa.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto
Iisalmen Peli-Karhut solmi maajoukkuetaukoon asti kestävän sopimuksen meksikonvenäläisen Andrei Galuškinin kanssa. Loukkaantumisongelmien kanssa paininut karhunippu tarvitsi kipeästi apuja etenkin hyökkäysosastolleen, johon MHL:ssä tykkikauden pelannut Galuškinin toivotaan olevan ratkaisu.

IPK palkkasi nuoren meksikonvenäläisen hyökkääjän, Andrei Galuškinin maajoukkuetaukoon asti kestävällä sopimuksella. Täysin sattumalta Galuškin tuskin Iisalmeen päätyi, sillä samat passit omistava Kristian Afanasjev edusti Suomessa pelatessaan myös IPK:ta ja myöhemmin Mikkelin Jukureita.

– Andrei on ollut viikon Iisalmessa ja harjoitellut joukkueen mukana. Hän on isokokoinen ja taitava, mutta myös luotettava hyökkääjä. Hänen kanssaan on sovittu kuukauden pätkästä, jonka jälkeen katsomme tulevaisuutta uudestaan, kommentoi IPK Hockey Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Ylisipola.

Pietarissa varttunut ja kiekko-oppinsa pääasiassa kerryttänyt Galuškin on pelannut kolme kautta MHL-juniosarjaa Venäjällä, missä hän on nakuttanut 82 tehopistettä. Valtaosa tehopisteistä syntyi vasta viimeisellä kaudella, kun hyökkääjä vaihtoi Chaika Nizhny Novgorodiin ja tulokseksi tuli 53 paunaa 56 ottelussa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle