IPK pestasi Marko Tuomaisen valmennustiimiin kahden vuoden sopimuksella − Niko Härkönen jatkaa pääkäskijänä

MESTIS / Uutinen
Marko Tuomainen, 50, tuo kokemusta IPK:n valmennustiimiin.
Kuva © Timo Savela
Iisalmen Peli-Karhut uutisoi tulevan kauden valmennustiimistään sekä muutoksista organisaatiossa. Tulevalla kaudella Niko Härkösen adjunttanteina toimii kokenut Marko Tuomainen sekä seurasta tuttu Janne Borg. Toimistolla Arno Hämäläinen korvaa Mika Hyvärisen tulevan kauden osalta.

IPK ilmoitti tehneensä jatkosopimuksen pitkäaikaiselle päävalmentajalleen Niko Härköselle viime viikon perjantaina 22.4. Lisäksi seura ilmoitti pitkäaikaisen apuvalmentajan Sauli Tapaninahon jättävän tehtävät Iisalmessa. 

− Erittäin hienoa jatkaa vielä vuosi Iisalmessa. Kolme edellistä kautta ovat kaikki olleet rikkonaisia ja koen, että minulla on edelleen annettavaa tälle seuralle. Toivottavasti tuleva kausi tulee olemaan normaali ja pääsemme oikeasti mittaamaan potentiaalimme, kommentoi Härkönen.

Peli-Karhujen valmennus saa kovan vahvistuksen viimeiset viisi kautta Liigassa valmentaneesta Marko Tuomaisesta, joka saapuu Iisalmeen kahden vuoden kontrahdilla. Tuomaisen on määrä siirtyä kaudeksi 2023-2024 vastuuvalmentajan paikalle.

− Upeaa saada näin kokenut ja meritoitunut kiekkomies Iisalmeen ja osaksi jo tulevan kauden valmennusta. "Veke" on toiminut osana erittäin ammattitaitoisia valmennustiimejä viime vuosina, kommentoi seuran toimitusjohtaja Jarmo Ylisipola.

Entinen NHL- ja maajoukkuehyökkääjä tulee vastaamaan tulevalla kaudella hyökkäys- ja erikoistilannepelaamisesta. 

− Vahvuuteni valmentajana on hyökkäyspelaamisessa, maalinteossa sekä erikoistilanteissa. Intohimoni on pelaajien henkilökohtainen kehittäminen ja on hienoa päästä jatkamaan sitä työtä Iisalmessa, kertoo Tuomainen.

− Mahtavaa saada näin kokenut kaveri mukaan tiimiin. Upea pelaajaura ja kokemukset eri valmentajien kanssa tulee auttamaan ja kehittämään myös minua henkilökohtaisesti valmentajana, Härkönen iloitsee.

Toisena apuvalmentajana jatkaa maalivahtien kanssa työskennellyt Janne Borg.

IPK:n toimistolla tapahtuu muutoksia, kun seuran monitoimimies Mika Hyvärinen siirtyy sivuun toviksi. Hyvärisen paikan IPK:n markkinoinnista ottaa kopin Jatkoajankin pitkäaikainen kuvaaja Arno Hämäläinen

− Aika Iisalmessa on ollut minulle "unelmatyötä" rakkaan lajin parissa ja opettanut valtavasti. Kuluneet kaksi kautta ovat olleet henkisesti raskaita, joten koen, että nyt tarvitaan myös toimistolle tuoretta verta ja ajatuksia, avaa Hyvärinen.

− Olen erittäin innostunut ja motivoitunut. Olen pitkään halunnut tehdä töitä täysipäiväisesti urheilun parissa ja IPK:n tarjoama mahdollisuus kohtasi hyvin elämäntilanteeni ja osaamiseni puolesta, Lapin yliopistossa audiovisuaalista mediakulttuuria opiskeleva Hämäläinen kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle