IPK nappasi tehokkaan tulokkaan − Kalle Matikainen matkaa Savonlinnasta Iisalmeen

MESTIS / Uutinen
Matikaisen kiekkoilee ensi kaudella IPK-paidassa.
Kuva © Jarno Hietanen
SaPKossa tehokkaan tulokaskauden pelannut hyökkääjä Kalle Matikainen vaihtaa Itä-Savosta Pohjois-Savoon ja siirtyy IPK:n miehistöön.

Kalle Matikainen teki IPK:n kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen. Viime kaudella 22-vuotias hyökkääjä pelasi tulokaskautensa Mestiksessä.

SaPKoa edustanut hyökkääjä teki runkosarjassa 51 ottelussa tehot 13+20=33 ja oli savonlinnalaisryhmän toiseksi paras pistemies. Mestis-karsinnoissa hän oli joukkueensa tehokkain pelaaja iskemällä 10 ottelussa 13 tehopistettä.

− Viime vuoden Mestis-tulokaskaudella 33 pistettä, siitä on hyvä jatkaa eteenpäin ja haluamme auttaa hänen kehitystään. Kallella on valtava potentiaali ottaa vielä seuraava askel kohti liigakaukaloita, kertoo IPK:n toimitusjohtaja Jarmo Ylisipola.

Oululaislähtöinen Matikainen kiekkoili ennen Mestikseen siirtymistään kolmen kauden ajan Jukurien U20-joukkueessa ja oli joukkueen paras pistemies kahdella viimeisellä kaudellaan. Hän esiintyi mikkeliläisryhmässä myös neljässä liigaottelussa. 

Kärppien kasvatti on pelannut urallaan myös nuorisomaajoukkueissa U16 -ja U17-ikäluokissa. 

− Saimme Kallesta kovan työmoraalin omaavan hyökkääjän, joka tekee tunnollisesti töitä kahteen suuntaan ja osoittanut samalla pystyvänsä tekemään myös tulosta. Hän on käynyt hyvät juniorimyllyt Kärppien ja Jukurien organisaatioissa, Ylisipola toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle