IPK nappasi liigakokemusta keskikaistalleen − Jaakko Lantta Iisalmeen

MESTIS / Uutinen
SaiPassa pääosan kahdesta edelliskaudesta viettänyt Lantta pelasi yhden ottelun viime kaudella myös KalPassa.
IPK saa hyökkäykseensä kovan luokan vahvistuksen, kun kauden 2019-2020 Mestiksen pistepörssin voittaja Jaakko Lantta liittyy iisalmelaisryhmään.

IPK ja Jaakko Lantta ovat solmineet vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Kahdella edelliskaudella 26-vuotias hyökkääjä pelasi pääosin SaiPan riveissä Liigaa. Päättyneen kauden Lantta kuitenkin päätti Ruotsin Allsvenskanissa, johon siirtyi tammikuun lopulla.

Liigassa Lantta pelasi kahden edelliskauden aikana kaikkiaan 78 ottelua. Päättyneellä kaudella hän merkkautti 28 ottelussa kahdeksan syöttöpistettä. Kevätkaudella Allsvenskanissa Lantta kokosi Västerviksissä 19 ottelussa tehot 1+3=4. 

Mestiksessä valkealalaislähtöinen hyökkääjä on edustanut aiemmin SaPKoa, Ketterää ja Peliittoja. Ketterässä Lantta oli kaudella 2019-2020 sarjan paras pistemies iskemällä 48 ottelussa tehot 16+41=57. Hän oli myös tehotilaston ykkönen lukemalla +33 ja hänet palkittiin sarjan parhaana hyökkääjänä.

− Mahtavaa, että saimme ison palasen täytettyä meidän keskikaistallemme, hän on varmasti Mestiksen kärkisenttereitä ensi kaudella. Todella hienoa, että hän valitsi meidät, ottajia olisi varmasti ollut muuallakin. Edellisellä Mestis-kaudellaan 2019–20 putsasi palkintopöydän ja pääsi pelaamaan siitä Liigaa SaiPassa, IPK:n toimitusjohtaja Jarmo Ylisipola kommentoi.

− Hän on varmasti meille iso apu ensi kaudella ja yritämme auttaa häntä ottamaan seuraavan askeleen urallaan. Lantta on kiekollinen sentteri, pelaa hyvin kahteen suuntaan, tekee pelikavereistaan parempia ja pystyy tekemään myös tulosta.

Iisalmelaisseura tiedotti torstaina myös kahdesta pelaajasopimuksesta. Joukkueeseen siirtyvät KalPan U20-joukkueesta 20-vuotias puolustaja Oskari Mikkonen sekä Ranskan pääsarjajoukkue Angletista Iisalmeen saapuva 21-vuotias hyökkääjä Jules Gallet. Ranskalaishyökkääjän isoveli Hugo Gallet pelasi aiemmin IPK.ssa ja edustaa nykyisin KalPaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle