IPK muhensi Ketterän ensimmäisessä Mestis-ottelussa kahteen kuukauteen

MESTIS / Uutinen
Ville Sippalan jalat kävivät tuttuun tapaan myös tauon jälkeen.
Vajaa 200-päinen nettikansa pääsi todistamaan ensimmäistä Mestis-ottelua kahteen kuukauteen Iisalmen Peli-Karhujen ja Imatran Ketterän välillä torstai-iltana. Isännät olivat lopulta vieraita etevämpiä maalein 7−4 (3−1, 3−2, 1−1).

IPK ja Ketterä pelasivat Iisalmen Kankaan montussa ensimmäisen Mestis-ottelun kahteen kuukauteen. Sarjataulukkoon peli ei vaikuttanut, sillä kyseessä oli harjoitusottelu. Mielenkiintoa otteluun toi myös Suomen kamaralla debytoinut NHL-varaus Eric Hjorth.

Intoa puhkuneista pelaajista ei käynyt ainakaan ilmi, että kyseessä oli käytännössä panokseton ottelu. Alun tahmeudesta päästyä Iisalmessa nähtiin oikein klassista Mestis-kiekkoa. Ottelun voittomaaliksi jäi lopulta Bastien Maian illan toinen osuma toisessa erässä.

Maalinteon myös aloitti Bastien Maia komean ylivoimakuvion päätteeksi. Ei aikaakaan, kun Niko Ahoniemi toi joukkueensa tasoihin komealla rannelaukauksella Jere-Matias Alasen aloitusvoitosta syntyneestä irtokiekosta. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin isäntien 3−1-johdossa, kun kiekon niittasivat häkkiin vielä kertaalleen Tatu Kokkola ja Niki Koskinen.

Toisen erä joukkueet menivätkin lähes peräkanaa. Ensiksi IPK, sitten Ketterä, taas IPK ja näin päästiin aina 6−3-lukemiin asti ennen erätaukosummeria. Erän ehdottomasti komeimmista osumista vastasi Ketterän Arttu Rämö. Ensiksi hän sijoitti b-pisteen viiksiltä komean rannelaukauksen ohi Samu Pakarisen ja seuraavalla ylivoimalla samoilta apajilta pommitti suoraan syötöstä lyöntilaukauksella vierailijoiden 5−3-kavennuksen. Imatralaisten lähentelyaikeet kuitenkin torppasi Niki Koskinen illan toisellaan vieden Peli-Karhut jo 6−3-johtoon.

IPK:n johto piti loppuun asti. Viimeisessä erässä lähinnä lisäiltiin nimiä ottelupöytäkirjaan ja heikennettiin maalivahtien prosentteja. Kolmannessa erässä osuivat Saku Forsblom ja Juuso Nevalainen

» Lähetä palautetta toimitukselle