IPK kiinnitti latvialaispuolustaja Roberts Kalkisin, Henri Kiviojalle tryout-sopimus

MESTIS / Uutinen
IPK julkaisi kaksi uutta sopimusta.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Iisalmen Peli-Karhut hankki vahvistusta takalinjoilleen Pohjois-Amerikasta.

Mestis-joukkue IPK on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Roberts Kalkisin kanssa. 22-vuotias latvialaispuolustaja saapuu Iisalmeen Pohjois-Amerikasta, jossa hän pelasi menneellä kaudella yliopistosarja NCAA:ssa Alaska-Fairbanksin riveissä. IPK ilmoitti myös tehneensä kuukauden mittaisen tryout-sopimuksen hyökkääjä Henri Kiviojan kanssa.

Viime kaudella Kalkis tahkosi NCAA:ssa yhteensä 33 ottelua tehoin 3+6=9. Pääosin hän on urallaan edustanut Venäjän nuorten jääkiekkosarja MHL:ssä pelaavaa HK Rigaa, jossa otteluita on kertynyt yhteensä 177. Kalkisilta löytyy kokemusta myös Latvian A-maajoukkueesta kymmenen ottelun verran,

− IPK on mielestäni loistava paikka uralleni tässä vaiheessa, ja erityisesti valmennus täällä on hyvin keskittynyt pelaajakehitykseen. Odotan innolla, että pääsen tekemään töitä joukkueen menestyksen eteen tulevalla kaudella, Kalkis kommentoi seuran tiedotteessa.

Elokuussa tryout-sopimuksella mukaan liittyvä Kivioja, 36, on aiemmin edustanut IPK:ta useamman kauden ajan Mestiksessä, Suomi-sarjassa ja II-divisioonassa.

− Toukokuun harjoitusjakson aikana "Henkka" antoi vakuuttavat näytöt siitä, että hän on valmiina taistelemaan paikasta ensi kauden joukkueeseen, kertoi IPK Hockey Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Ylisipola.

» Lähetä palautetta toimitukselle