IPK kävi haaskalla Savonlinnassa − syöttiin tarttui ykköstähti Matias Lainio

MESTIS / Uutinen
Matias Lainio on tottunut kantamaan kultakypärää.
Kuva © Antti Varonen https://anttivaronen.com/
IPK vahvisti rivejään kolmella avainpelaajalla SaPKosta. Ykköstähti Atte Karppisen siirtyminen Itävaltaan vauhditti ohuen hyökkäysosaston vahvistamista.

Iisalmen Peli-Karhut on vahvistanut rivejään kolmella Savonlinnan Pallokerhon pelaajalla. Karhunuttuun siirtyvät Matias Lainio, Janne Hämäläinen ja pässikapteeni Roope Hirvonen

− Olemme todella tyytyväisiä, että määrän lisäksi saimme laadultaan Mestiksen kärkipelaajia, jotka kokivat Iisalmen heille parhaaksi paikaksi jatkaa kautta, IPK:n toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola kertoo.

Lainio on kuulunut jo monta kautta aivan Mestiksen parhaisiin pelaajiin, kun jokaisella kaudella syntynyt yli 40 pistettä. Tällä kaudella oikeakäsi alhaalla pelaava laitahyökkääjä on summannut 15 peliin 20 tehopistettä.

− Olemme luonnollisestikin erittäin innoissamme, että saamme tämän tason pelimiehen loppukaudeksi riveihimme. Hänet olisi halunnut todella moni joukkue, joten olemme todella iloisia, että hän koki IPK:n hänelle parhaaksi vaihtoehdoksi, iloitsee IPK:n joukkueenjohtaja Mika Hyvärinen.

Tällä kaudella todellista läpimurtoa Mestikseen tehnyt Janne Hämäläinen saapuu ketjukaverinsa, Lainion, vanavedessä Peli-Karhuihin. Helsingin IFK:n kasvatti on tehnyt tällä kaudella pelaamissaan 18 ottelussa 11 maalia. Tehoveljesten lisäksi IPK:n pelipaidan pukee Roope Hirvonen.

− Hän on monipuolisena pelaajana uurastanut isoja minuutteja koko alkukauden. Hän tappaa alivoimia, hoitaa puolustuspäässä hommat tunnollisesti ja on siinä sivussa iskenyt 11 maalia, Hyvärinen hehkuttaa.

− Roope on erittäin pidetty joukkuepelaaja ja urheilullisesti jäätävässä kunnossa. Hän on todellinen taistelija varustettuna hyvällä laukauksella, joten häneltä voidaan odottaa myös tulosta, Hyvärinen jatkaa.

Koko kolmikko on iskussa jo perjantaina Kiekko-Poikia vastaan. Lisäksi KalPassa kaksi ottelua ahkeroinut maalivahti Henrik Tikkanen palaa sopimusseuransa maalinsuulle. Sen sijaan kärkipuolustajat Hugo Gallet ja Roope Laavainen ovat toistaiseksi KalPan mukana. Kalle Sippalan, Henry Mäntylän ja Samuel Timosen loukkaantumiset pitävät sivussa vielä muutaman viikon.

» Lähetä palautetta toimitukselle