IPK ja KalPa kiinnittivät WHL:n puolustajien pistepörssin voittaneen Alex Cottonin

MESTIS / Uutinen
Cotton valittiin WHL:n toiseen tähdistökentälliseen kaudella 2019-2020.
Kuva © Getty Images
IPK ja KalPa solmivat puolustaja Alex Cottonin kanssa 1+1 -vuotisen sopimuksen. NHL-varauksen saanut kanadalainen edusti viime kaudella WHL:ssä pelaavaa Vancouver Giantsia.

Pohjoissavolaiset yhteistöseurat KalPa ja IPK kiinnittivät kanadalaisen Alex Cottonin 1+1 -vuotiseen sopimukseen. Puolustajan paikalla viihtyvä Cotton on Detroit Red Wingsin 5. kierroksen varaus vuodelta 2020.

− Uskon, että valintani tulla Eurooppaan ja Iisalmeen edesauttaa minua pelaajana ottamaan askeleita eteenpäin urallani. Tämä on iso mahdollisuus ja aion tehdä kaikkeni, että unelmani toteutuu ja joukkueemme IPK menestyy, iloitsee Alex Cotton.

Oikealta laukova kanadalaispuolustaja on ollut varsinainen teholinko WHL:ssä. 200 otteluun on syntynyt 142 tehopistettä, joista peräti 44 on maaleja. Todelliseksi täysosumaksi muodostui kausi 2019-2020, kun Cotton voitti sarjan puolustajien pistepörssin 67 pisteellä.

− Olemme etsineet puuttuvaa palasta joukkueemme puolustukseen, nyt saimme haaviimme ison kalan, mieluisan sellaisen. Alex on kiekollinen hyökkäyssuunnan puolustaja, joka omaa suuren potentiaalin nousta joukkueemme johtaviksi pelaajiksi, arvioi IPK:n toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola.

» Lähetä palautetta toimitukselle