IL: Tapparan uudeksi päävalmentajaksi on tulossa ruotsalainen Rikard Grönborg

LIIGA / Uutinen
Grönborg valmentaa tällä kaudella neljättä kautta putkeen ZSC Lionsia.
Kuva © Getty Images
Iltalehden tietojen mukaan hallitsevaa mestarijoukkuetta Tapparaa luotsaa ensi kaudella 54-vuotias Rikard Grönborg, joka on voittanut Ruotsin maajoukkueen kanssa kahdesti maailmanmestaruuden vuosina 2017 ja 2018.

Iltalehden saamien tietojen mukaan Tapparan ensi kauden valmentajaksi on tulossa ruotsalainen Rikard Grönborg, jolla on seurajoukkueiden lisäksi kokemusta maajoukkuevalmennuksesta aikuis- ja junioritasolla. Hän luotsaa tällä kaudella sveitsiläistä ZSC Lionsia jo neljättä vuotta.

54-vuotias valmentaja voitti vuosina 2017–2018 MM-kultaa Ruotsin maajoukkueen päävalmentajana. Grönborg nähtiin myös Sotšin olympialaisissa apuvalmentajana Pär Mårtsin luotsaamassa ryhmässä. Grönborgilla on maajoukkueista runsaasti menestystä, mutta seurajoukkueissa kokenut valmentaja ei ole vielä päässyt mestaruutta juhlimaan. 

Lehden tietojen mukaan myöskin NHL-päävalmentajan paikkaa hakeneella ruotsalaisluotsilla on yhteyksiä Tapparan taustayhtiöön Tamhockey Oy:n hallituksen jäseniin. Liigassa ei ole vuoden 2009 ja Jokerien Glen Hanlonin jälkeen nähty ulkomaalaista päävalmentajaa.

Muokattu 26.10.22 klo 19.44: Glen Hanlon oli Jokerien päävalmentaja, eikä jutussa aiemmin virheellisesti lukeneen HIFK:n luotsi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle