IL: Mikko Koskinen päättää pelaajauransa

Muut Sarjat / Uutinen
Koskinen edusti Leijonia vuoden 2018 olympialaisissa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Maalivahti Mikko Koskinen lopettaa pelaajauransa, kertoo Iltalehti.

Iltalehden tietojen mukaan maalivahti Mikko Koskinen päättää pelaajauransa. Koskinen edusti päättyneellä kaudella Sveitsin liigassa pelaavaa HC Luganoa, jonka kausi päättyi puolivälierätappioon HC Fribourg-Gottéronille. 

EVU:n kasvatti murtautui suomalaiselle kiekkokartalle kaudella 2008–09 torjuen Bluesin maalilla 33 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 93,18 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 1,91. Kumpikin lukema oikeutti Liigan maalivahtitilastojen kolmanteen sijaan. Hän oli kauden päätteeksi ehdolla myös vuoden tulokkaaksi. 

New York Islandersin kesän 2009 varaustilaisuuden toisen kierroksen ensimmäisellä vuorolla varaama maalivahti pelasi urallaan yhteensä 168 runkosarjaottelua NHL:ssä, Islandersin ja Edmonton Oilersin riveissä. Koskinen siirtyi Oilersiin kaudeksi 2018–19 edustettuaan Leijonia vuoden 2018 talviolympialaisissa Etelä-Koreassa. 

Olympialaisten lisäksi Koskinen torjui Leijonien maalilla myös kaksissa MM-kisoissa, vuosina 2014 ja 2016. Suomi sai kummassakin turnauksessa hopeaa, ja Koskinen valittiin vuoden 2016 turnauksen tähdistökentälliseen ja parhaaksi maalivahdiksi.

Hän on voittanut urallaan myös KHL:n mestaruuden kaudella 2014–15, jolloin hänet valittiin sarjan parhaaksi maalivahdiksi. Luganoa kaksi viimeistä kautta edustaneen maalivahdin huhuttiin olevan kiinnostunut paluusta Espooseen ensi kaudeksi Kiekko-Espoon noustessa Liigaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle