IL: Jonne Virtanen kertoo saaneensa TPS-gaalassa palkinnon baariin sammumisesta ja toimittaneensa nuuskaa seuran ylimmille tahoille

LIIGA / Uutinen
Virtanen on harjoitellut Mestis-joukkue TUTOn kanssa.
TUTOon siirtynyt Jonne Virtanen paljasti Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman haastattelussa TPS:n toiminnan kaksinaismoralismin.

TPS:stä potkut saanut Jonne Virtanen valotti tilannettaan Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman haastattelussa Iltalehden netti-tv:ssä. Potkujensa tarkkaa syytä konkarihyökkääjä ei tiedä. Virtanen myöntää Tanskan-reissulla käyttäneensä alkoholia, mutta kertoo pystyvänsä todistamaan myös muiden TPS-pelaajien olleen päihtyneitä.

Virtanen kiistää riitautuneensa TPS:n päävalmentajan Kalle Kaskisen kanssa ja korostaa ymmärtävänsä, kuka on jääkiekkojoukkueessa. Kokenut pelaaja kuitenkin myöntää olleensa Kaskisen kanssa eri mieltä muun muassa joukkueen harjoittelusta. Esimerkkinä Virtanen mainitsee, että hän olisi toivonut kamppailupelaamista harjoiteltavan enemmän.

Kaskisen kanssa Virtanen kertoo jutelleensa hyvässä hengessä vain pari päivää ennen haastattelua. Miehet olivat tavanneet sattumalta kaupan pihassa.

Pokaali baariin sammumisesta

Viime keväänä Virtanen herätti kohua sammuttuaan kauden päätösjuhlissa alasti baariin. Seurakavereiden ottama kuva levisi nopeasti somessa, ja Virtanen kertoo saaneensa yhteydenottoja Ruotsissa pelaavilta kavereilta. Kolmen lapsen isä myöntää tehneensä virheen sammuttuaan keskustan baariin, mutta toisaalta hän puolustelee itseään, että työnantajalle piti ilmoittautua seuraavan kerran vasta neljän kuukauden kuluttua.

Virtanen myös kertoo saaneensa TPS-gaalassa palkinnon "Vuoden sykähdyttävimmästä urheiluhetkestä" ja näytti pokaalista kuvan haastattelussa. Virtasen mukaan tilaisuudessa näytettiin isolla screenillä kuva hänestä sammuneena, ja paikalla oli pelaajat puolisoineen sekä seuran muu henkilökunta omistajia myöden.

Alkoholinkäyttöään Virtanen ei haastattelussa peittele, mutta kuvaa iän myötä vähentäneensä käyttöään. Virtanen kokee, että hänestä on julkisuuteen luotu kuva alkoholistista, minkä vuoksi hän ei ole saanut potkujen jälkeen uusia työtarjouksia. 

Vuonna 2018 Virtanen sai nuuskan ostamisesta yli 6 000 euron sakot, mistä seurasi TPS:n sisäinen tutkinta. Virtanen korostaa, ettei ole koskaan myynyt nuuskaa, mutta kertoo sitä menneen seuran ylemmille portaille. Nimiä hän ei paljasta, mutta täsmentää, ettei puhu pelaajista, valmentajista tai huoltajista.

Haastattelija Susanne Päivärinta keskusteli Virtasen kanssa myös tämän aiemmista potkuista SaiPasta. Virtanen myönsi lyöneensä seuran toimihenkilöä, mutta jatkoi, ettei hänellä ole riittävästi rahaa kommentoida asiaa enempää. Saman vastauksen Virtanen antoi kysymykseen yhtäaikaisista sopimuksista JYPiin ja HIFK:hon.

» Lähetä palautetta toimitukselle