IL: Ilves on vaarassa menettää kultakypäränsä – Mark Flood lähtee, corsi-kuningas Robert Leino siirtyy HPK:sta

LIIGA / Uutinen
Arttu Ruotsalainen saattaa lähteä Ilveksestä kuluvan kauden jälkeen.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves vahvistuu kesällä muun muassa tähtimaalivahdilla ja Liigan corsi-kuninkaalla.

Ilves on vaarassa menettää kesällä kultakypäränsä hyökkääjä Arttu Ruotsalaisen. Asian paljasti Iltalehdelle tamperelaisten toimitusjohtaja Risto Jalo. Ruotsalaisen sopimus Ilvekseen kestää vuoteen 2022, mutta Jalo sanoo hänen olevan mahdollinen lähtijä. Tilanne on "täysin auki".

Ruotsalainen pelaa läpimurtokauttaan. Kärppien kasvatti keräsi runkosarjassa 59 ottelussa tehopisteet 21+21=42. Hän on lyönyt tällä kaudella läpi myös Leijonissa Euro Hockey Tourilla.

Varma lähtijä – ilman yllättäviä käänteitä – Ilveksestä on 34-vuotias kanadalaispuolustaja Mark Flood.

Sen sijaan Jalo kommentoi Iltalehdelle, että tähtihyökkääjä Teemu Rautiainen jatkaa Ilveksessä. Rautiaisella ensi vuoteen ulottuva sopimus, jossa on tälle kaudelle ulkomaansiirron mahdollistava pykälä. Toimitusjohtaja Jalon mukaan Rautiainen ei siis käytä pykälää.

Iltalehden mukaan tupsukorviin liittyvät kesällä uusina pelaajina koko Liigan runkosarjan parhaan corsi-lukeman tällä kaudella kirjauttanut hyökkääjä Robert Leino HPK:sta, Ilveksessä aikanaan tähdeksi kehittynyt maalivahti Ville Kolppanen SHL:n Rögle BK:sta ja puolustaja Aleksi Elorinne Tapparasta. Kolppanen on pelannut viisi edellistä kautta ulkomailla, kolme KHL:ssä ja kaksi SHL:ssä.

Jalo ei kommentoi uusia nimiä, mutta toteaa, että uusia pelaajia saapuu viisi tai vähän useampi.

» Lähetä palautetta toimitukselle