IL: IIHF ei langettanut Kellerille rangaistusta Suomi-ottelun rikkeestä – Jukka Jalonen hiiltyi täysin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Juhani Tyrväinen on päässyt tositoimiin Slovakian MM-kisoissa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

IIHF:n kurinpitoryhmä on käsitellyt maanantaina sattuneen tapauksen, jossa Clayton Keller potkaisi Juhani Tyrväistä maailmanmestaruuskisoissa Yhdysvaltojen ja Suomen välisen ottelun jatkoajalla. Asiasta kertoi Iltalehti.

– Keller sai vahvan varoituksen. Jos sama mies vielä syyllistyy näissä kisoissa johonkin, hän saa vähintään kahden ottelun pelikiellon, IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kertoi Iltalehden haastattelussa.

– Tuomarit totesivat videon nähtyään, että rike oli aivan selvä. Kurinpitoryhmän johtaja ja erotuomarijohtaja olivat sitä mieltä, että Kellerin olisi kuulunut saada viiden minuutin jäähy.

Jukka Jalonen hiiltyi kuullessaan, ettei Keller saa rikkeestään varoitusta vakavampaa rangaistusta.

– Katastrofi, täysi vitsi! Tämä siis tarkoittaa sitä, että jäällä saa potkia ja saa vain varoituksen. Ihan vitun käsittämätön päätös! Kun on NHL-pelaaja niin saa potkaista. Ei jumalauta mene oikeustajuntaani, Jalonen sanoi Iltalehdelle.

Hänen mukaansa kurinpitoryhmä ei kunnioita pelaajia ja pelaajien turvallisuutta. Hän oli tilanteesta vihainen jo heti ottelun päätyttyä.

– Ei nyt ole kyse siitä, hävisimmekö vai voitimmeko. Kyse on pelaajien turvallisuudesta ja erotuomarien ja kurinpidon moraalista. Ensin erotuomarit paskoivat housuihinsa ja nyt kurinpitoryhmä paskoi housuihinsa, Jalonen sanoi.

Iltalehden mukaan Jalonen kertoi, että IIHF:n kurinpito puhui ennen MM-kisoja aivan toista kuin miten Kellerin tapaus nyt meni.

Jalonen myös heittää kovan syytöksen NHL-pelaaja Kellerin statuksen vaikutuksesta kurinpitopäätökseen.

– Keller sai varoituksen, kun Tyrväinen ei loukkaantunut. Ennen turnauksen alkua kerrottiin, että rangaistuksia määrättäessä sillä ei ole mitään väliä, loukkaantuuko pelaaja vai ei, teko ratkaisee. Nyt kurinpitoryhmä käänsi takkinsa NHL-pelaajan edessä, Jalonen toteaa Iltalehdessä.

IIHF ei ole tiedottanut asiasta mitään.

Katso täältä kuva Kellerin ja Tyrväisen välisestä taistelusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle