IIHF varautuu Venäjän ja Valko-Venäjän paluuseen – vuoden 2026 olympialaisten karsintajärjestelmä on julkaistu

MAAJOUKKUE / Uutinen
Venäläiset jääkiekkoilijat esiintyivät edellisissä olympialaisissa Venäjän olympiakomitean nimissä.
Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF julkaisi karsintajärjestelmän miesten olympiaturnaukseen 2026. Myös Venäjä ja Valko-Venäjä ovat alustavassa suunnitelmassa mukana.

Karsinnat vuoden 2026 Milanon talviolympialaisten miesten jääkiekkoturnaukseen alkavat jo tämän vuoden lopulla kaikkein heikoimmin sijoitettujen joukkueiden karsintaturnauksilla. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF julkaisi tiistaina karsintajärjestelmän, josta käy ilmi eri karsintakierrosten lohkojaot ja aikataulut.

IIHF varautuu kansainvälisestä toiminnasta suljettujen Venäjän ja Valko-Venäjän paluuseen, sillä Venäjä on alustavasti sijoitettu suoraan kisoihin selviytyvien maiden joukkoon ja Valko-Venäjä omalle rankingin mukaiselle paikalleen viimeiseen karsintavaiheeseen. Samalla toki mainitaan maiden olevan listoilla vain siltä varalta, että ne päätetään ottaa mukaan IIHF:n kisoihin.

Venäjä ja Valko-Venäjä ovat IIHF:n sääntöjen mukaan saaneet omaa ranking-sijoitustaan vastaavat pisteet niistä arvokisoista, joista ne on suljettu pois. Näin maiden sijoitukset eivät poissaolon aikana ole merkittävästi muuttuneet.

Suoraan olympiaturnaukseen selviytyy kisoja isännöivän Italian lisäksi IIHF:n rankingin kahdeksan parasta maata. Karsintojen kautta turnaukseen on tarjolla kolme paikkaa.

Olympiaturnauksen lohkojako IIHF:n alkuperäisen suunnitelman mukaan

Lohko A: Kanada, Ruotsi, Sveitsi, Italia
Lohko B: Suomi, Saksa, Tšekki, karsija
Lohko C: Venäjä, Yhdysvallat, karsija, karsija

» Lähetä palautetta toimitukselle