IIHF vahvisti miesten MM-kisojen peruuntumisen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jääkiekon MM-pokaalia ei tänä vuonna jaeta.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Maailmaa riepotteleva koronavirusepidemia (COVID-19) johti myös jääkiekon miesten MM-kisojen peruuntumiseen. Kisat oli tarkoitus järjestää Sveitsin Zürichissä ja Lausannessa.

Jo aikaisemmin kansainvälinen jääkiekkoliitto oli joutunut peruuttamaan naisten MM-kisat Kanadassa ja alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisat Yhdysvalloissa lukuisien alempien divisioonien kisojen lisäksi.

− Tämä on karu todellisuus, minkä kansainvälinen jääkiekkoperhe joutuu kohtaamaan, mutta meidän on pakko hyväksyä tämä ratkaisu. Koronavirus on maailmanlaajuiden ongelma ja vaatii suurta työtä hallituksilta sen etenemisen pysäyttämiseksi. Kansainvälisen jääkiekkoliiton on tehtävä kaikki mahdollinen tätä taistelua ajatellen, ja sen takia on siirrettävä urheilu hetkeksi sivuun, IIHF:n puheenjohtaja René Fasel kommentoi.

Kisojen ohella myös niiden yhteyteen suunniteltu IIHF:n jäsenmaiden kokous on siirretty toistaiseksi. Ennen kokouksen järjestämistä ei tehdä päätöksiä siitä, miten tulevien isäntien kanssa toimitaan. Tässä vaiheessa miesten MM-kisojen isännät on päätetty vuoteen 2025 asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia keskeyttää jääkiekkosarjoja ympäri maailman. Tältä sivulta löytyy kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Haastattelu
Liiga-seurat saavat nyt lomauttaa pelaajansa, asiantuntija avaa pelaajien heikkoa työttömyysturvaa – "Ei mitään järkeä"
5.4.2020 19:28
Liiga- ja Mestis-jääkiekkoilijan työttömyysturva ja eläkekertymä ovat paljon pienempiä kuin muilla palkansaajilla. Syynä on 1990-luvulla laadittu lain poikkeussäädös. Lisäksi kaikki Liiga- ja Mestis-jääkiekkoilijoiden pelaajasopimukset ovat lainvastaisia.
Uutinen
Ilves tuo markkinoille logollaan varustetut kasvosuojukset − idean takana entinen suomalaismaalivahti
5.4.2020 14:22
Ilves tuo ensimmäisenä liigaseurana markkinoille kasvosuojuksen, jolla on tarkoitus ehkäistä koronavirusepidempian etenemistä. Suojukset tamperelaisseuralle on tehnyt Sasu Hovin omistama yritys.
Artikkeli
Telia kiistää mietteet Liigasta luopumisesta, neuvottelut kauden rahoista ovat kesken – "En usko, että isoa ongelmaa"
3.4.2020 18:58
Telia vahvistaa neuvottelevansa paraikaa Liigan kanssa siitä, millainen Telian maksama mediaoikeusraha on äskettäin päättyneeltä, keskeytyneeltä kaudelta. Telian Olli-Pekka Takanen sanoo, että Telia haluaa jatkaa kumppanuutta vastaisuudessakin.

Lue myös