VGK - SJS 2.00

IIHF selittää tuomarisekoiluaan: Suomen mestaruusmaali hylättiin Hiirikosken varomattomuuden vuoksi

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomalaisia ei hymyilyttänyt MM-finaalin jälkeen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Kansainvälinen jääkiekkoliitto kertoi vihdoin tänään kantansa naisten MM-finaalin skandaalitilanteeseen.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF julkaisu tänään iltapäivällä verkkosivuillaan odotetun ulostulonsa liittyen Espoossa järjestetyn naisten jääkiekkon maailmanmestaruusturnauksen eilisen loppuottelun tuomaritoimintaan.

Turnauksen tuomaritoiminnasta vastanneen IIHF:n kanta on se, että Suomen jatkoajalla jo voittomaaliksi luultu osuma hylättiin sen vuoksi, että Naisleijonien Jenni Hiirikosken katsottiin tehneen liian vähän välttääkseen osuma irtokiekkoa haltuunsa kahmineeseen Yhdysvaltojen maalivahtiin Alex Rigsbyyn.

Tiedotteen mukaan videotuomari perusti päätöksensä sääntöjen kohtiin 183 ja 186. Ottelun videotuomari oli saksalainen Manuela Gröger-Schneider.

Koska IIHF viittaa tiedotteessaan jääkiekon englanninkieliseen sääntökirjaan, suorat lainaukset ovat siitä:

– According to IIHF Playing Rule 186 v. Goaltender and Goal/Goal Crease Disallowed: An attacking skater who makes contact other than incidental with a goaltender who is out of his goal crease during game action will be assessed a minor penalty for interference. If a goal is scored at this time, it will not count.

– According to IIHF Playing Rule 183 ii. Protection of a Goaltender: Incidental contact is allowed when the goaltender is in the act of playing the puck outside his goal crease, provided the attacking skater makes a reasonable effort to minimize or avoid such contact.

Lajin kattojärjestön ulostulo ottaa lyhyesti kantaa myös kohutilanteesta maalivahti Rigsbylle tuomittuun kahden minuutin rangaistukseen. Sen todetaan olleen päätuomarin päätös, johon videotuomari voinut sääntöjen mukaan vaikuttaa. Henki tuntuu olevan se, että Rigsbylle ei olisi kuulunut rangaistusta. IIHF:n viittaamien sääntökohtien mukaan kaksiminuuttinen olisi kuulunut Hiirikoskelle.

Yhdysvallat voitti MM-finaalin voittolaukauskilpailun jälkeen. Suomalaisille finaalipaikka oli historian ensimmäinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle