IFK:n maalivahtilupaus torjuu ensi kauden Joensuussa, Hokki-hyökkääjille jatkoa

MESTIS / Uutinen
Eemil Vinni pukeutuu ensi kaudella Kiekko-Poikien nuttuun.
IFK:n lupaava maalivahtinuorukainen Eemil Vinni siirtyy Kiekko-Poikiin ensi kauden kattavalla lainasopimuksella. Joensuulaisten maalivahtiosaston täydentävät oman kaupungin pojat. Hokki tiedotti puolsetaan tehneensä jatkosopimukset kahden hyökkääjän kanssa.

Joensuun Kiekko-Poikien maalivahtiosasto ensi kaudelle on valmis. Kolmikon nimekkäin torjuja on vasta 17-vuotias Eemil Vinni, joka siirtyy Joensuuhun ensi kauden kattavalla lainasopimuksella Helsingin IFK:sta.

Vinni torjui viime kaudella IFK:n U20-joukkueessa 32 ottelussa torjuntaprosentilla 89,4 %, ja esiintyi myös Liiga-joukkueen maalilla kahdessa ottelussa. Vinni kuului myös U18-maajoukkueen vakiokasvoihin.

– Vinni on isokoinen ja nopea maalivahti, joka omaa myös erittäin hyvät pelitaidot. Hän on tulevaisuuden huippumaalivahti ja hienoa saada hänet Joensuuhun, kuvaili Kiekko-Poikien manageri Jaakko Lipponen tuoretta hankintaa.

– Tämä on tärkeä seuraava askel "Empulle". Joensuu tarjoaa hyvän haasteen ja ympäristön ja tämä lainasopimus palvelee varmasti molempia organisaatioita, kertoi puolestaan HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Kiekko-Poikien maalivahtiosaston täydentävät joensuulaiset Iiro Eronen ja Veeti Koponen. 19-vuotias Eronen torjui kolme edellistä kautta Pelicansin juniorijoukkueissa. 18-vuotias Koppinen nuosee puolestaan edustusjoukkueen rinkiin seuran omasta U20-joukkueesta.

Hokki jatkosopimuksiin runkohyökkääjiensä kanssa

Hokki tiedotti tehneensä jatkosopimukset Janne Jokisen ja Kasperi Heinäsen kanssa. Molemmat höykkääjät ovat pelanneet Kajaanissa myös kaksi edelliskautta.

Janakkalasta maailmalle ponnistanut Jokinen pelasi viime kaudella 52 ottelua, joissa summasi tehot 9+17. Jokisen tavoin HPK:n junioreissa pelanneen Heinäsen päättynyt kausi tuotti 46 ottelussa tehot 6+6.

– Jokinen pystyy pelaamaan sekä yli- että alivoimaa. Hyvän röyhkeä pelaaja, joka haastaa vahvasti maalille. Viime kaudella tehnyt jo hyvin tulosta ja potentiaalia tuloksen tekoon kyllä löytyy, Hokin päävalmentaja Pasi Räsänen kuvaili. 

– Heinänen on luotettava kahden suunnan laituri, ja pienestä koosta huolimatta vahva kamppailemaan. Hän pystyy luomaan paikkoja itselle sekä muille ja nyt toivotaan tulosta niistä.

Mestis-pelaajia Euroopan kaukaloihin

Myös Mestis-pelaajien virta ulkomaille jatkuu vilkkaana.

Mestis-tasolla KeuPaa, Ketterää ja viimeisimpänä K-Vantaata edustanut maalivahti Samuli Tervo siirtyy Slovakian pääsarjaan HC Banska Bystrican maalille.

Kolmella edelliskaudella TUTOn paitaa kantanut hyökkääjä Tino Sirén puolestaan matkaa Ranskaan, jossa edustaa ainakin seuraavan kauden ajan maan kakkostasolla pelaavaa Neuilly-sur-Marnea.

Myöskin TUTOn ranskalaishyökkääjä Robin Colomban jättää Mestis-jäät ja palaa vanhaan seuraansa. Colomban kiekkoilee ensi kaudella Ranskan liigassa Briançonin riveissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle