ICEHL:n pudotuspelit alkavat − Raimo Helmisen HC Pustertal kohtaa Fehérvár AV 19:n

Muut Sarjat / Uutinen
Raimo Helminen tuli HC Pustertalin päävalmentajaksi kesken kauden.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

ICEHL:ssä pelattiin sen historiassa ensimmäistä kertaa pudotuspelien esikierros. Käytännössä kyseessä oli vastaava järjestely kuin Liigan pudotuspelien ensimmäinen kierros.

Esikierrokselta tiensä jatkoon selvittivät klagenfurtilainen EC-KAC ja tšekkiläinen Orli Znojmo. EC-KAC pudotti kahdessa ottelussa HC Bolzanon, Orli Znojmo puolestaan päihitti Graz99ersin niin ikään kahdessa ottelussa, jotka molemmat venyivät jatkoajalle.

Pudotuspeliparit määräytyvät ICEHL:ssä valintojen perusteella. Jo esivaiheessa parhaiten eli seitsemänneksi sijoittunut sai valita vastustajansa kolmesta muusta joukkueesta. Neljännesfinaaleissa sarjan kolme parasta saivat valita vastustajansa sijoille 5.-6. päätyneistä sekä esikierroksen kautta mukaan tulleista joukkueista. 

Valinnat tehtiin perjantaina heti esikierroksen tulosten selvittyä ja neljännesvälierien parit ovat seuraavat:

EC RB Salzburg − Orli Znojmo
Fehervar AV 19 − HC Pustertal
EC VSV − HK SŽ Olimpija Ljubljana
Vienna Capitals − EC-KAC

Ottelusarjat pelataan paras seitsemästä -systeemillä. Neljännesvälierät alkavat keskiviikkona 9. maaliskuuta ja välieriin yltävät joukkueet ovat selvillä viimeistään 22. päivä. Välierien ja mitalipelien aikataulua ei ole vielä julkaistu.

Pudotuspeleissä on mukana suomalaisista pelaajista Paavo Hölsä ja Joona Erving (HK SŽ Olimpija), Jasse Ikonen (HC Pustertal), Tomi Karhunen (VSV), Atte Tolvanen ja Jan-Mikael Järvinen (RB Salzburg) sekä Rasmus Tirronen (AV 19). Salzburgin vahvuuteen kuuluu myös pääosan kaudesta AlpsHL:n RB Hockey Juniorsissa pelannut Rasmus Lahnaviik. EC-KAC:ia luotsaavat Petri Matikainen ja Juha Vuori.

HC Pustertalin pääkäskijä puolestaan on Raimo Helminen. Helminen saapui Pohjois-Italiaan marraskuussa ja otti vastuun sarjassa viimeisenä majailleesta joukkueesta. "Raipe" sai joukkueen kurssin käännettyä ja Pustertal lähtee pudotuspeleihin sarjan viides sija taskussa.

Muokattu 5.3.2022 kello 21:35: lisätty Jan-Mikael Järvinen ja Rasmus Lahnaviik. 

» Lähetä palautetta toimitukselle