Hyökkääjä Geoff Platt siirtyy JYPiin, tuo tullessaan hurjan määrän kokemusta

LIIGA / Uutinen
Platt on edustanut urallaan muun muassa Helsingin Jokereita.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Uransa ehtoopuolella oleva hyökkääjä Geoff Platt, 37, siirtyy hurrikaanipaitoihin yhden vuoden sopimuksella. Hänestä tulee uuden joukkueensa vanhin pelaaja ohi 34-vuotiaan Juuso Puustisen. JYP oli viime kaudella sarjan nuorin joukkue keski-iän huidellessa 22:n tienoilla, kun nyt se on noussut 23:en.

Kanadalaissyntyinen kaksoiskansalainen omistaa synnyinmaansa lisäksi myös Valko-Venäjän passin. Platt on urallaan edustanut Valko-Venäjän maajoukkkuetta. Hän on pelannut urallaan niin keskushyökkääjänä kuin myös laidassakin.

Plattin mukaan JYPin halu nousta kärkikahinoihin oli kova motivaattori siirrossa Jyväskylään.

– Tulen Jyväskylään erittäin innoissani. Kun viimeksi pelasin Liigassa, olin melko puhdas maalintekijä. Sen jälkeen olen kasvanut monipuolisemmaksi pelaajaksi, johon valmentaja pystyy luottamaan, Platt kuvailee.

Suomessa pelaaminen ei ole siis hyökkääjälle uutta, sillä Platt on edustanut urallaan Tampereen Ilvestä sekä Helsingin Jokereita.

– Etsimme kokenutta ja aloitusvoimaista keskushyökkääjää. Platt tuo meille erityisosaamista aloitustilanteisiin ja on ammattimainen esimerkkiä näyttävä luonnepelaaja. Hän on edelleen luisteluvoimainen hyökkääjä, joka tuo keskikaistallemme nykypäivän kiekossa vaadittua vauhtia, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kertoo.

Edelliset kautensa Platt on pelannut KHL:ssä. Viime kausi hyökkääjällä meni Salavat Julajev Ufan riveissä, jolloin otteluita kertyi 40 ja tehopisteitä 3+7.

» Lähetä palautetta toimitukselle