Hurricanes kauppasi Hobey Baker -finalisti Adam Foxin Rangersiin – taustalla haluttomuus tehdä sopimusta seuran kanssa

NHL / Uutinen
Fox oli yksi parhaita puolustajia vuoden 2018 alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.
Kuva © Getty Images
Carolina Hurricanes kauppasi puolustajalupaus Adam Foxin oikeudet New York Rangersiin vaihdossa kahteen varausvuoroon.

New York Rangers on hankkinut puolustaja Adam Foxin oikeudet Carolina Hurricanesilta vaihdossa toisen kierroksen varausvuoroon kesän 2019 varaustilaisuuteen sekä ehdolliseen kolmannen kierroksen varausvuoroon kesän 2020 varaustilaisuuteen. Vuoro muuttuu toisen kierroksen varausvuoroksi mikäli Fox pelaa tulevalla kaudella vähintään 30 ottelua NHL:ssä. 

Fox, 21, on alunperin Calgary Flamesin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2016. Hurricanes hankki puolustajan oikeudet kesällä 2018 yhdessä Dougie Hamiltonin ja Micheal Ferlandin kanssa vaihdossa Elias Lindholmiin ja Noah Hanifiniin.

Aiemmin tällä kaudella raportoitiin, ettei Fox ollut halukas solmimaan tulokassopimusta Hurricanesin kanssa. Hän on ilmoittanut palaavansa neljänneksi vuodeksi Harvardin yliopistoon, mutta tämä saattaa muuttua Rangersin hankittua puolustajan oikeudet. Mikäli Fox pelaa ensi kauden NCAA:ssa, hänestä tulee keväällä rajoittamaton vapaa agentti. 

180-senttinen Fox teki kuluneella kaudella yhdeksän maalia ja 48 tehopistettä 33 ottelussa Harvardin yliopistojoukkueen paidassa. Hän oli ehdolla vuoden parhaalle yliopistopelaajalle myönnettävään Hobey Baker Awardiin yhdessä Cale Makarin ja Jimmy Schuldtin kanssa. Fox on voittanut Yhdysvaltojen paidassa sekä kultaa että pronssia alle 20-vuotiaiden MM-kisoista. 

Käyttäjän lalanen kuva

Kommentti: Lassi Alanen

Mikäli Fox allekirjoittaa tulokassopimuksen Rangersin kanssa, on hän erinomainen lisä joukkueen nuorten lupausten joukkoon. Fox on erityisesti hyökkäyssuuntaan erinomainen, mistä kertovat huikeat 116 tehopistettä 97 NCAA-otteluun. Eniten tekemistä yhdysvaltalaispuolustajalla on puolustuspelaamisen kanssa, mutta heikkouksistaan huolimatta Fox on kiekollisten vahvuuksiensa ja pelinlukutaitonsa ansiosta helppo nähdä jo ensi kaudella NHL:ssä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle