Hurricanes aikoo vastata sopimustarjoukseen ja pitää kiinni Sebastian Ahosta − "Se oli helppo päätös"

NHL / Uutinen
RALEIGH, NC - JANUARY 13: Sebastian Aho #20 of the Carolina Hurricanes celebrates with teammates Teuvo Teravainen #86 and Brock McGinn #23 after scoring a goal during an NHL game against the Nashville Predators on January 13 ,2019 at PNC Arena in Raleigh
Kuva © Getty Images

Sebastian Ahon seura Carolina Hurricanes on ilmoittanut vastaavansa Montreal Canadiensin suomalaiselle tekemään sopimukseen. Sopimus pitää Ahon Hurricanesissa seuraavat viisi vuotta.

Seura ilmoitti asiasta tiistaina toimitusjohtaja Don Waddellin antamassa tiedotteessa. Sopimus on pituudeltaan viisi vuotta ja arvoltaan 42,27 miljoonaa dollaria. Se kestää kauteen 2023-24 saakka, mikä tekee vuosiansioksi 8,454 miljoonaa dollaria.

− Se oli helppo päätös. Sebastian on yksi liigan parhaista pelaajista ja keskipiste sille, mitä rakennamme täällä. Olemme puhuneet hänen kanssaan koko prosessin ajan, ja hän on tehnyt selväksi haluavansa jatkaa täällä Raleighissa osana organisaatioamme, kertoo Waddell tiedotteessa.

− On meidän tehtävämme huolehtia palkkabudjettimme riittävyydestä kun pelaajat kehittyvät ja heistä tulee vapaita agentteja. Huolta kyvystä vastata tähän ei ole ollut missään vaiheessa. Carolina Hurricanesia ei pidä aliarvioida. Meillä on suunnitelma ja resurssit voittaa Stanley Cup, kertoo Waddell viime kaudella konferenssifinaaliin selvinneen seuran aikeista.

Hurricanes ei siis ole vielä virallisesti toimittanut sopimukseen vastaustaan perille. Aikaa kyseiseen prosessiin on tulevaan maanantaihin asti. Hurricanesin tiedetään alunperin pyrkineen Ahon kanssa kahdeksanvuotiseen maksimisopimukseen, mutta aiemmin tarjotut summat eivät kyseisen pituuden kanssa yhdistettynä tyydyttäneet Ahoa ja tämän agenttia.

» Lähetä palautetta toimitukselle