Hurjaa ailahtelua – Patrik Laineella on nyt vuorostaan menossa kauden pisin maaliton putki

NHL / Uutinen
Patrik Laineella on nyt vuorostaan vaikeaa.
Kuva © Antti Varonen

Suomalainen supertähti Patrik Laine on tällä hetkellä kuluvan kauden toistaiseksi pisimmässä maalittomien ottelujen putkessaan. Hän ei ole tehnyt maalia joukkueensa Winnipeg Jetsin kuudessa edellisessä ottelussa. Syöttöpisteitä niissä otteluissa syntyi kolme – yksi edellisessä taistossa tiistaina ja kaksi sitä edeltäneessä sunnuntaina. Laineen yhteenlaskettu tehotilastolukema kuudesta viime ottelusta on -2.

Laineen, 20, aikaansaannokset ovat heilahtaneet ääripäästä toiseen, sillä kuutta maalitonta ottelu edeltäneissä kuudessa ottelussa syntyi yhteensä 13 maalia. Piikki nähtiin 24.11., jolloin tamperelaislinkoaja paukutti St. Louis Bluesia vastaan fantastisesti viisi maalia. Kyseisistä kuudesta ottelusta Laineen teholukema oli +1.

Tulikuumaa putkea edeltäneissä kolmessa ottelussa ei syntynyt maaleja – sitä ennen kolmessa ottelussa tuli neljä maalia. Ja taas ennen niitä nähtiin viiden kamppailun pituinen maaliton ajanjakso.

Kymmenen päivää kestäneen 13 osuman spurttinsa ansiosta Laine nousi hetkeksi NHL:n maalipörssin kärkeen. Nyt hän on neljä tilastomerkintää pörssikärki Aleksandr Ovetshkinia jäljessä.

Jets voitti edellisessä ottelussaan sarjajumbo Chicago Blackhawksin 3–6. Laine kirjautti itselleen syöttöpisteen.

Jets on Läntisessä konferenssissa toisena yhden sarjapisteen kärki Nashville Predatorsia perässä. Predators on pelannut ottelun Jetsiä enemmän.

» Lähetä palautetta toimitukselle