Huippupuolustaja Minttu Tuominen palaa Naisten Liigaan

MAAJOUKKUE, Naisten Liiga / Uutinen
Minttu Tuominen on nelinkertainen olympiakisakävijä.
Naisleijonien monivuotinen runkopelaaja, huippupuolustaja Minttu Tuominen palaa tuttuun Kiekko-Espooseen.

Minttu Tuominen, 33, on tehnyt alkavan kauden mittaisen sopimuksen Kiekko-Espoon kanssa. Sopimuksessa on ulkomaanoptio. Naisleijonissa monta arvokisamitalia voittanut ja kansainvälisen huippu-uran pelannut puolustaja pelasi Naisten Liigassa viimeksi kaudella 2021−22, jolloin hän oli espoolaisjoukkueen kapteeni.

Tuominen on urallaan pelannut neljä vuotta Yhdysvalloissa yliopistokiekkoa Ohio State -yliopistossa. Lisäksi hän on pelannut Ruotsin ja Venäjän pääsarjoissa. Viimeisimpänä hän kiekkoili pohjoisamerikkalaisessa PHF-ammattilaissarjassa, kunnes sen toiminta lakkautettiin myynnin myötä.

− Jenkeissä kesällä tapahtuneet muutokset laittoi omaltakin osalta pakan täysin uusiksi. Kun syksyn uudet suunnitelmat alkoi lopulta hahmottua, heräsi hyvin nopeasti hinku takaisin jäälle ja tutun joukkueen mukaan, Tuominen sanoo.

MM- ja olympiamitaleiden lisäksi Tuominen on voittanut kuusi Suomen naisten pääsarjamestaruutta. Lisäksi hän on voittanut Venäjän sarjan mestaruuden. Hän on pelannut runkosarjaa 223 pääsarjaottelua kotimaan kentillä ja tehnyt niissä 329 tehopistettä. Suomessa hän on edustanut vain espoolaisjoukkuetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle