Huippupuolustaja Julius Honka palaa Jyväskylään pätkäsopimuksella − "Molempien osapuolien tavoitteena on saada mies ripeästi takaisin NHL:ään"

LIIGA / Uutinen
Julius Honka on tuttu pelaaja myös Leijonista.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net
Ilman NHL-sopimusta jäänyt Julius Honka siirtyy JYPiin pätkäpestillä.

Julius Honka palaa JYPiin ottelukohtaisella sopimuksella. Sopimuksessa on pykälä, joka mahdollistaa siirron takaisin ulkomaille.

− Olemme todella tyytyväisiä, että saimme Juliuksen takaisin Jyväskylään. Saamme seuraamme todellisen jääkiekon huippuammattilaisen, urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen toteaa tiedotteessa.

Paluu Suomeen tapahtuu pitkälti siitä syystä, ettei Honka saanut tehtyä sopimusta Dallas Starsin kanssa, jolla puolustajan oikeudet vielä ovat. Hongan tilanne onkin käytännössä samanlainen kuin Jesse Puljujärvellä.

− Halusimme ennen kaikkea tarjota Juliukselle paikan näyttää taitojansa, jotta hän pääsisi pelaamaan sitä sarjaa, jota hänen kuuluisi taitojensa puolesta pelata, Viitanen toteaa.

− Molempien osapuolien tavoitteena on saada mies ripeästi takaisin NHL:ään, jossa Juliuksen oikea taso on.

Jyväskyläläislähtöinen pelaajaa on pelannut Pohjois-Amerikassa yhteensä kuuden kauden ajan. Lähtö Suomesta tapahtui 2013 Kanadan juniorisarja WHL:aan, jonka jälkeen hän on kiekkoillut viiden kauden ajan Dallas Starsin organisaatiossa. NHL-otteluita on kertynyt yhteensä 87 ja niissä on syntynyt tehot 2+11.

Maajoukkuepuolellakin 24-vuotias puolustaja on tuttu näky, sillä takana on kahdet MM-kisat. Lisäksi hän oli voittamassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta alkuvuodesta 2014. Liiga-otteluita vyöllä ei ole vielä yhtään.

Tämän siirron jälkeen JYPin takalinjoilta löytyy kaksi Honkaa, sillä Juliuksen veli Anttoni kiekkoilee jo JYPissä. Nuorempi veljeksistä on pelannut tällä kaudella 11 ottelua tehoin 0+2.

Käyttäjän jkorkalainen kuva

Kommentti: Jere Korkalainen

Ennen kauden alkua JYP hankki Miska Siikosen ja Patrik Siikasen ainoina uusina pelaajina, toki myös Valtteri Kakkonen ja Markus Ruusu tekivät paluun Jyväskylään. Viime viikolla riveihin liittyi Petrus Palmu ja nyt Julius Honka.

Havaitsetteko Tekin linjan?

JYP näyttää muuttaneensa hieman strategiaa pelaajamarkkinoilla sen jälkeen, kun urheilutoimenjohtajaksi tuli Mikko Viitanen. Tähän mennessä hankinnat ovat vaikuttaneet harkituilta täsmäpalasilta paikkaamaan tarpeita. Kuten viime viikolla Palmu tuli paikkaamaan kärkiketjujen taitovajetta ja nyt Honka pakiston laatuvajetta. Pakistossa oli ennen kautta kysymysmerkkejä nuorten pelaajien kohdalla, eikä odotetunlaisia tason nostoja ainakaan vielä ole nähty kuin oikeastaan Anttoni Hongan ja Olli-Petteri Viinikaisen kohdalla.

Hankinnat ovat myös nuoria, mikä kertoo JYPin vetovoimavasta kasvattajaseurana ja kasvattavana seurana. Konkariosaston väistyessä eläkkeelle ja "luokkakokouksen" lähentyessä loppuaan JYP näyttää palaavan sille tielle, jolla se vuosikymmenen alussa oli sarjan johtavia seuroja.

» Lähetä palautetta toimitukselle