Huima teräsmiesputki katkesi – Keith Yandlen perättäisten otteluiden loppulukemaksi jäi 989

NHL / Uutinen
Keith Yandle joutuu seuraamaan joukkueensa ottelun katsomosta käsin ensimmäistä kertaa yli 13 vuoteen.
Kuva © Getty Images
Keith Yandlen komea perättäisten otteluiden putki päättyi harmillisen lähelle tuhannen ottelun rajapyykkiä.

Philadelphia Flyersin puolustaja Keith Yandle ei ole lauantaina kokoonpanossa ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan, mikä tarkoittaa hänen ennätyksellisen perättäisten otteluiden putken päättymistä.

Flyersin päävalmentaja Mike Yeo kertoi Yandlen istuvan katsomossa, vaikka hän oli ollut mukana ottelua edeltäneissä harjoituksissa. 35-vuotias Yandle on tehnyt tällä kaudella 67 ottelussa tehot 1+14.

Yandle ohitti tammikuun lopulla perättäisten otteluiden ennätyksessä Doug Jarvisin, jonka teräsmiesputki päättyi 964 otteluun. Yandle ehti puolestaan 989 otteluun, mikä jää vain 11 ottelun päähän tuhannesta perättäisestä pelatusta ottelusta.

Yandlen teräsmiesputki alkoi maaliskuun 26. päivänä vuonna 2009, jolloin hän pelasi silloisen Phoenix Coyotesin riveissä. Putken aikana hän ehti edustaa myös New York Rangersia, Florida Panthersia ja Flyersia.

Yandlen putken katkeamisen myötä NHL:n uusi teräsmies on Coyotesin hyökkääjä Phil Kessel, joka on pelannut putkeen 968 ottelua. Kessel ohitti Jarvisin lukeman viime maanantain ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan.

Kessel ei ehdi ohittamaan Yandlen asettamaa ennätystä tämän kauden aikana, sillä Coyotesilla on jäljellä 14 ottelua. Ennätyksen rikkomiseksi Kesselin on pelattava vielä 22 ottelua perätysten.

» Lähetä palautetta toimitukselle