Hokki sopimuksiin omien nuortensa kanssa - hyökkäykseen paluumuuttaja Iisalmesta

MESTIS / Uutinen
Pyykkönen palaa tuttuihin ympyröihin.
Kuva © Janne Falck
Hokki saa hyökkäykseensä paluumuuttajan, kun Samu Pyykkönen siirtyy Kajaaniin parin vuoden tauon jälkeen. Kajaanilaisryhmä teki myös sopimuksia omien A-nuortensa kanssa.

Samu Pyykkönen palaa ensi kauden kattavalla sopimuksella Hokkiin. 24-vuotias hyökkääjä pelasi kajaanilaisryhmässä Mestistä aiemmin viidellä kaudella vuosina 2012-2017.

Kaksi edelliskautta Pyykkönen kiekkoili Mestistä IPK:ssa. Viime kaudella hän iski 48 ottelussa tehot 5+11.

− "Pyke" tuo meille paljon kokemusta ja hän on nuoreen ikään pelannut jo melkein 300 peliä tätä sarjaa. Hänellä on potentiaalia parantaa aikaisempien kausien pistelukemia ja uskon, että hänellä on siihen mahdollisuudet Kajaanissa. Hänellä on mahdollisuudet Liigaan asti, johon hän hakee meiltä uutta steppiä, kuvaili Hokin urheilutoimenjohtaja Joonas Karjalainen.

− Samu on monikäyttöinen pelaaja, ja hän hoitaa roolin kuin roolin loistavasti. Hänet voi heittää mihin tilanteeseen tahansa ja hän on valmis tekemään joka päivä kaikkensa joukkueen eteen. Olen erittäin tyytyväinen, että saimme Samun takaisin Kajaaniin.

Puolustukseensa Hokki kiinnitti jatkosopimuksella Juho-Ville Kyllösen. 21-vuotias puolustaja esiintyi viime kaudella kajaanilaisjoukkueessa Suomi-sarjassa 28 ottelussa ja kokosi niissä tehot 1+5.

− Mestis on "Junnulle" uusi haaste, ja hän on valmis kovalla työllä ottamaan vakiokokoonpanosta pelipaikan joukkueesta, uskon että siihen on hyvä mahdollisuus jo ensi kaudella. Junnu tuo meidän pakistoon fyysisyyttä, jonka lisäksi hän pystyy myös pelaamaan kiekollista peliä ja hänellä on loistava laukaus, Karjalainen kertoi.

Hokki teki lisäksi jatkosopimukset seuran A-nuorissa viime kauden pelanneiden maalivahti Juho Järvisen, 19, puolustaja Konsta Vihosen, 21, ja hyökkääjä Mikko-Matti Paakkolan, 17, kanssa. Paakkola esiintyi myös kahdessa Suomi-sarja-ottelussa ja teki niissä yhden maalin.

Kolmikosta Paakkolan sopimus on kolmivuotinen, Järvisen kaksivuotinen ja Vihosen kontrahti kattaa ensi kauden.

− Nämä kolme sopimusta ovat meille katse tulevaisuutta kohti. Heillä on potentiaalia nousta Mestiksen runkopelaajiksi ja jos kehitys jatkuu, myös Liigaan asti. He tulevat olemaan meidän A-junioreiden tukipilareita tulevalla kaudella, totesi Karjalainen.

Puolustaja Henri Kyllösen ensi kautta koskenut sopimus sen sijaan on purettu yhteisymmärryksessä. 19-vuotias puolustaja siirtyy Tapparan A-nuoriin.

» Lähetä palautetta toimitukselle