Hokki menettää Kettusen hyökkäyksestään Slovakiaan − Joensuussa tehoillut Kuusisto uutena Kajaaniin

MESTIS / Uutinen
Kuusisto suuntaa seuraavaksi kiekkoilemaan Kajaaniin.
Kuva © Timo Savela
Kajaanin Hokin hyökkäykseen tulee muutoksia. Janne Kettunen lähtee ulkomaan kentille, mutta vastaavasti uutena miehenä ryhmään liittyy Jaakko Kuusisto.

Hokin kanssa keväällä sopimuksen tehnyt Janne Kettunen poistuu kajaanilaisryhmästä. Jatkoajan saamien tietojen mukaan 25-vuotiaan hyökkääjän ura jatkuu Slovakiassa. Viime kaudella Kettunen oli KeuPan paras pistemies, kun tehtaili 45 ottelussa 49 tehopistettä.

− Meidän neuvottelutkin venyivät oikeastaan sen takia, että Janne halusi odottaa ulkomailta paikkaa. Hän luonnollisesti myös halusi tähän meidän sopimukseen pykälän, että jos tulee mahdollisuus kesän aikana lähteä tiettyihin sarjoihin, niin hänellä on oikeus lähteä, kertoi Hokin päävalmentaja Niko Eronen Hokkicast-podcastin haastattelussa.

− Viime viikolla sitten tuli tieto, että löytynyt paikka ja saanut tarjouksen. Tietysti, jos noin hienon mahdollisuuden saa, niin en minä henkilökohtaisesti, eikä Hokki seurana varmasti asetu sitä vastaan. Pelaaja pääsee kovempaan sarjaan ja se on hieno mahdollisuus Jannelle. Tietysti lähtö harmittaa, kun oli suunniteltu, että saadaan Jannen kanssa hienoja asioita aikaan Kajaanissa.

Kajaanilaisryhmä löysi kuitenkin nopeasti paikkausta hyökkäyskalustoonsa hankkimalla Jokipojissa viime kaudella vahvaa jälkeä tehneen Jaakko Kuusiston. 22-vuotias hyökkääjä oli joensuulaisryhmän sisäisen pistepörssin jaetulla kärkitilalla iskemällä 50 ottelussa tehot 20+22=42. Laitahyökkääjä on pelannut urallaan myös 30 liigaottelua HPK:n miehistössä.

− Puhuimme Jaakon agentin kanssa pelaajan kiinnostuksesta tulla Hokkiin jo silloin, kun tämän kauden joukkueen rakennusta laitettiin tulille. Siinä vaiheessa hänellä oli vielä muita suunnitelmia. Kettusen lähdön myötä alettiin sitten nopeasti katselemaan ketä on vapaana ja Jaakko oli edelleen vapaana. Nyt ajankohta ja muut asiat sitten kohtasivat melko nopeastikin, Eronen kommentoi.

− Jaakko pelasi viime kaudella tykkikauden Jokipojissa ja kantoi isoa vastuuta siitä, minkä vuoksi Jokipojat oli runkosarjassa kolmantena. Oli joukkueen ykkösylivoiman pyörittäjä ja pitkään ykköspistemieskin. Vaikka tässä nyt laituri tulee sentterin tilalle, niin ei me yhtään tässä kyllä hävitty.

» Lähetä palautetta toimitukselle