Hokille kova vahvistus maalinsuulle - Seppänen palaa Kajaaniin

MESTIS / Uutinen
Seppänen torjuu tulevalla kaudella jälleen Hokin maalilla.
Kuva © Timo Savela
Mestikseen noussut Kajaanin Hokki saa maalilleen kokeneen vahvistuksen, kun Teemu Seppänen palaa ulkomaan kiertueeltaan Kajaaniin. Hokki kiinnitti maalilleen myös viime kaudelta tutun Tomi Raution.

Teemu Seppänen palaa viiden kauden tauon jälkeen Hokin maalille. 32-vuotiaan torjujan sopimus on yksivuotinen.

Viimeiset viisi kautta Seppänen on pelannut ulkomailla Kazakstanissa sekä Tanskassa. Päättyneellä kaudella hän Odense Bulldogsia, jonka maalilla hän torjui 40 ottelua torjuntaprosentilla 87,9.

− Hyvillä mielillä palaan takaisin Hokkiin, tämä on paluu kotiin. Pääsee taas asettumaan ja pelaamaan uudella innolla Mestis-kiekkoa, kun on muutama vuosi taukoa. Osaan arvostaa tiettyjä asioita suomalaisessa jääkiekossa, kun olen nähnyt muutakin, Seppänen totesi.

− Nyt on viisi vuotta viime peleistä Suomessa. Kazakstanissa oli hyvä kausi ja sen jälkeen on ollut helppo matkustaa. Viimeisin kausi Tanskassa ei ollut kauhean nautinnollinen, kun joukkue oli heikko. Nyt ei ole enää hinkua lähteä ulkomaille pelaamaan.

Viimeksi kaudella 2013-2014 Hokki-paitaa kantanut Seppänen on pelannut  kajaanilaisjoukkueessa urallaan aiemmin viidellä eri kaudella. Hän on edustanut Mestiksessä myös Jukureita sekä Jokipoikia. 

Seppänen on saavuttanut urallaan 2006-2007 kajaanilaisryhmässä voitetun Mestis-mestaruuden lisäksi kaksi hopeaa ja yhden pronssin. Kaudella 2009-2010 hänet palkittiin sarjan parhaana maalivahtina.

− Seppänen tuo joukkueeseen rutkasti kokemusta. Hän on tähän sarjaan kärkivahti ja lisäksi Kainuun omia poikia. Hänelle olisi ollut ottajia ulkomaita myöten, mutta hienoa että asiat saatiin nopeasti maaliin ja "Sepi" valitsi Kajaanin monista vaihtoehdoista, Hokin urheilutoimenjohtaja Joonas Karjalainen kertoi.

Kajaanilaisryhmän toisena maalivahtina jatkaa viime kaudelta tuttu Tomi Rautio, jonka sopimuksessa olleen option Hokki käytti. 23-vuotias vahti pelasi Suomi-sarjassa päättyneellä kaudella 26 ottelua torjuntaprosentilla 91,9.

− Raution sopimuksessa oli Mestis-pykälä, joka käytettiin. Tältä osin maalivahtiosasto tulevaa kautta varten on valmis. Olen erittäin tyytyväinen kaksikkoon ja tästä on hyvä lähteä rakentamaan joukkuetta eteenpäin, Karjalainen kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle