Hokille kolme uutta vahvistusta - Ilomäki palaa Ruotsista kotimaan kaukaloihin

MESTIS / Uutinen
Ilomäki tuo liigakokemusta Hokin takalinjoille.
Kuva © Timo Savela
Mestis-nousija Hokki vahvistaa rivejään Liigassakin esiintyneellä Valtteri Ilomäellä, Jere Kiviniemellä sekä Lassi Liljamolla.

Hokin puolustukseen uusina miehinä liittyvät Valtteri Ilomäki ja Jere Kiviniemi. Hyökkäystä vahvistaa puolestaan Lassi Liljamo. Kaikkien kolmen sopimukset ovat vuoden mittaisia.

Tamperelaislähtöinen Ilomäki pelasi viime kauden Ruotsin Allsvenskanissa IK Panternissa. 22-vuotias puolustaja kokosi 49 ottelussa tehot 2+5. Ilomäellä on vyöllään myös 57 Liiga-ottelua kasvattajaseuransa Ilveksen riveistä. Mestiksessä hän on esiintynyt aiemmin LeKin miehistössä.

− Ilomäki tuo meidän nuoreen joukkueeseen kokemusta ja rightin kätisyyttä puolustukseen. Ilomäellä on tavoitteet edelleen suuremmissa kaukaloissa ja siihen hän hakee Kajaanista uutta nostetta. Olen erittäin tyytyväinen, että hän valitsi Hokin ja asiat saatiin nopeasti maaliin. Ottajia hänellä olisi ollut muuallakin ja isommissa ympyröissä, myhäili Hokin urheilutoimenjohtaja Joonas Karjalainen.

Kiviniemi teki viime kaudella debyyttinsä Mestiksessä Kiekko-Vantaan riveissä. Kärppäkasvatti pelasi vantaalaispuolustuksessa 50 ottelua tehoin 6+5. 20-vuotiaalla puolustajalla on kokemusta Suomen ikäkausimaajoukkueistakin.

− Kiviniemi tuo kokoa meidän puolustukseen. Hän on pelannut jo täyden kauden Mestistä, joten sitä kautta hän tuo myös kokemusta sarjasta. Hänellä on myös edellytykset parantaa viime kauden pistesaldoa ja sitä Jere tulee hakemaan Kajaanista, Karjalainen kertoi.

Raamikas (194 cm/87 kg) Liljamo siirtyy Kajaaniin Sportin A-nuorista. 19-vuotias hyökkääjä tehtaili viime kaudella Nuorten Liigassa 50 ottelussa tehot 17+24. Pudotuspeleissä Virkiä-kasvatti viimeisteli yhdeksässä ottelussa yhden maalin ja antoi yhden syötön.

− Liljamolla on hyvät edellytykset nousta piankin liigapelaajaksi, vielä kun saa lisää röyhkeyttä ja kovuutta peliin. Hän on iso, hyvä luistelemaan ja omaa hyvän laukauksen, totesi Karjalainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle