Hockey Hall of Fame -valinnat julkistettiin − Sergei Zubov ja naiskiekon tähti Wickenheiser valittujen joukossa

MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
Sergei Zubov pääsi usean vuoden odottelun jälkeen jäseneksi.
Kuva © Getty Images
Hockey Hall of Fameen nimettiin tiistaina kuusi uutta jäsentä. Rakentajien kategoriaan nimettiin Jim Rutherford ja Jerry York, pelaajista mukaan valittiin Guy Carbonneau, Vaclav Nedomansky, Hayley Wickenheiser ja Sergei Zubov.

Entisen maalivahdin Jim Rutherfordin ansiot Hall of Fame -valinnassa on toiminta GM:nä. Hän toimi 20 vuotta Hartford Whalersin ja Carolina Hurricanesin GM:nä, ja pestin huipentuma oli Stanley Cupin voitto vuonna 2006. Vuonna 2014 Rutherford siirtyi Pittsburgh Penguinsin GM:ksi ja on voittanut kaksi Stanley Cupia lisää.

Jerry York on yksi ansioituneimmista yliopistovalmentajista. Hän aloitti Clarksonin yliopistojoukkueen päävalmentajana vuonna 1972, siirtyi Bowling Greeniin vuonna 1979 ja edelleen Boston Collegeen vuonna 1994. Edelleen valmentava York on voittanut viidesti Yhdysvaltojen yliopistomestaruuden, viimeksi vuonna 2012.

Guy Carbonneau pelasi 1318 NHL-ottelun uran edustaen Montreal Canadiensia, St. Louis Bluesia ja Dallas Starsia. Vuosina 1986, 1993 ja 1999 Stanley Cupin voittanut Carbonneau tunnettiin erityisesti puolustavana hyökkääjänä, ja hän voitti Frank J. Selke Trophyn kolme kertaa.

Vaclav Nedomansky pelasi pitkän uran Slovan Bratislavassa ennen kuin hän loikkasi Pohjois-Amerikkaan vuonna 1974. Neljän WHA-kauden päätteeksi hän pelasi kuudella kaudella NHL:ssä edustaen Detroit Red Wingsiä, New York Rangersia ja St. Louis Bluesia. Uransa jälkeen hän on toiminut NHL-seurojen kykyjenetsijänä yli 20 vuotta, viimeksi Vegas Golden Knightsissa. 

Hayley Wickenheiser voitti urallaan seitsemän maailmanmestaruutta ja neljä olympiakultaa. Häntä pidetään laajalti kaikkien aikojen naiskiekkoilijoista. Wickenheiser oli kahdesti naisten olympiakiekon arvokkain pelaaja, ja MM-kisoissa hänet valittiin tähdistökentälliseen seitsemän kertaa. Wickenheiser teki myös visiitin miesten sarjoihin, kun hän pelasi Suomi-sarjassa ja Mestiksessä HC Salamoiden riveissä vuonna 2003.

Sergei Zubov voitti olympiakultaa vuonna 1992 ennen NHL-uran alkua. Hän oli aikakautensa tehokkaimpia puolustajia rikkomalla 50 pisteen rajan kahdeksan kertaa. Zubov juhli Stanley Cupia New York Rangersissa vuonna 1994 ja Dallas Starsissa vuonna 1999. Peliuransa jälkeen hän on siirtynyt valmennustehtäviin, ja venäläinen valmensi HK Sotšia viime kaudella.

Viralliset Hall of Fame -juhlat pidetään marraskuun puolivälissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle