Hirmutehoja takonut Charles-Edouard D'Astous KooKoon puolustukseen

LIIGA / Uutinen
D'Astous toimi QMJHL-vuosinaan Rimouski Océanicin kapteenina kaudella 2018-2019.
Kuva © Getty Images
Hurjia tehopistemääriä urallaan iskenyt kanadalaispuolustaja Charles-Edouard D'Astous vahvistaa tulevalla kaudella KooKoota.

KooKoo on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen kanadalaisen Charles-Edouard D'Astousin kanssa. 24-vuotias puolustaja siirtyy kouvolalaisjoukkueeseen ECHL:stä, jossa pelasi päättyneellä kaudella Utah Grizzliesin miehistössä.

D'Astous valittiin päättyneellä kaudella ECHL:n kauden parhaaksi puolustajaksi. Hän iski runkosarjassa 52 ottelussa hurjat tehot 26+31=57 ja voitti sarjan puolustajien maalipörssin. Pudotuspeleissä vasemmalta laukova puolustaja jatkoi vahvaa pistetehtailuaan nakuttamalla 18 otteluun 19 maalia ja 30 tehopistettä.

Urallaan 23 AHL-otteluakin pelannut D'Astous takoi kovia pistemääriä myös juniorivuosinaan. Kaudella 2018-2019 hän voitti QMJHL:n puolustajien pistepörssin tehoilla 14+52=66 ja hänet palkittiin myös sarjan parhaana puolustajana.

– D'Astous luistelee sulavasti, syöttää oivaltavasti ja omaa erittäin hyvän laukauksen. Hänellä on kaikki edellytykset olla tehokas myös Liiga-tasolla ja ECHL:n tehokkuus ollut puolustajalle poikkeuksellista, totesi KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle