Hilary Knight johdatti Yhdysvallat maailmanmestaruuteen, Tšekille pronssimitalit

MAAJOUKKUE / Uutinen
Yhdysvallat juhlii maailmanmestaruutta.
Kuva © Dennis Pajot
Yhdysvallat päihitti finaalissa Kanadan. Hattutempun mättänyt Knight saavutti sadan MM-kisapisteen rajapyykin. Tšekki voitti pronssiottelussa Sveitsin.

Hilary Knight, 33, teki kolme maalia MM-finaalissa, jossa Yhdysvallat peittosi Kanadan maalein 6−3. Konkarihyökkääjä saavutti ottelussa sadan MM-kisapisteen rajan. Hän myös voitti uransa yhdeksännen kultamitalin ja 13. MM-mitalin. Hän nousi tasoihin MM-mitalien määrässä legendaarisen Hayley Wickenheiserin kanssa kautta aikojen ykkössijalle.

Kanadan Marie-Philip Poulin aloitti finaalin maalitehtailun, mutta Yhdysvallat tasoitti pelin. Mittelö pysyi kahden erän ajan tasaisena, mutta kolmannessa erässä tulevat maailmanmestarit paukuttivat neljä maalia. Knight muun muassa rokotti kanadalaisia kahdella ylivoimakihauksella.

Aiemmin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa Tšekki ja Sveitsi ottivat toisistaan mittaa pronssiottelussa. Denisa Křížová teki Tšekille kaksi maalia ja oli tärkeässä roolissa, kun joukkue nappasi pronssiset mitalit luvuin 3−2.

» Lähetä palautetta toimitukselle