Hermes jatkosopimukseen Uomalan kanssa, hyökkäykseen ja maalinsuulle myös uusia kasvoja

MESTIS / Uutinen
Uomala jatkaa Hermeksen hyökkäyksessä.
Kuva © Timo Savela
Hermes on solminut jatkosopimuksen hyökkääjä Oskari Uomalan kanssa. Kokkolalaisryhmään liittyy lisäksi kaksi täysin uutta pelaajaa.

Oskari Uomala jatkaa ensi kauden kattavalla sopimuksella Hermeksessä. Kokkolalaisjoukkue kiinnitti riveihinsä lisäksi 1+1-vuotisilla sopimuksilla maalivahti Teemu Määtän sekä hyökkääjä Juha Rautiaisen.

Espoolaislähtöiselle Uomalalle tuleva kausi on jo kolmas Hermeksessä. Viime kaudella 22-vuotias hyökkääjä iski 49 ottelussa tehot 13+11=24. Hän on pelannut urallaan kaikkiaan 179 Mestis-ottelua.

− Uomalan myötä saamme joukkueeseen jatkuvuutta ja kokemusta sarjasta. Oskari pystyy tekemään nähtyä enemmän tehopisteitä. On myös erittäin luotettava joukkuepelaaja ja olikin viime kaudella yksi tärkeimpiä yksittäisiä pelaajia loppukaudesta. Hän tulee olemaan isossa roolissa meillä ensi kauden hyökkäyksessä, Hermeksen päävalmentaja Jere Härkälä arvioi.

Uutena kasvona hyökkäykseen liittyvä Rautiainen on Hermes-luotsi Härkälälle entuudestaan tuttu, sillä hyökkääjä kiekkoili viimeiset kolme kautta Ässien A-nuorissa hänen alaisuudessaan. Viime kaudella 21-vuotias hyökkääjä viimeisteli 52 ottelussa tehot 10+17=27.

− Rautiainen tuo joukkueeseen laajuutta ja tasaisuutta. Hän pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä. Juha on tehnyt nuorten sarjoissa kohtalaisesti myös pisteitä ja pystyy niitä varmasti tekemään myös täällä. Vahvuutena hänellä ehdottomasti hyvä pelin ymmärrys ja niin sanotusti "pelipää", Härkälä kertoi.

Hermeksen ensi kauden maalivahtikolmikon täydentää 19-vuotias Määttä. Hän torjui viime kaudella sekä Sportin A-nuorissa että II divisioonajoukkue KISE:n maalilla. Määttä pelaa lähtökohtaisesti ensi kaudella Hermeksen A-nuorissa ja on tarvittaessa edustusjoukkueen käytettävissä.

− Olen seurannut Teemun kehitystä C- junnuista asti ja viime vuosina se on ollut vastoinkäymisiä, mutta tiedän hänen potentiaalinsa ja sitä ei ole ulosmitattu vielä. Tiedän Teemun auttavan Kokkolalaista jääkiekkoa ja viihdyttävän katsojia hänen omalla tavallansa, kommentoi Hermeksen maalivahtivalmentaja Aleksi Hilli.

» Lähetä palautetta toimitukselle