Henkilökohtaiset ongelmansa selättänyt Carey Price nimettiin Bill Mastertonin muistopalkinnon saajaksi

NHL / Uutinen
Pricen kausi Canadiensin paidassa jäi vain viiden ottelun mittaiseksi.
Kuva © Getty Images
Carey Price on ensimmäinen Montreal Canadiensissa pelannut maalivahti, joka nimetään Bill Masterton Memorial Trophyn saajaksi. Palkinto myönnetään pelaajalle, joka osoittaa parhaiten sisukkuutta sekä omistautumista jääkiekolle.

Bill Mastertonin muistopalkinnon kaudella 2021–22 on voittanut Montreal Canadiensin Carey Price. Palkinnon saaminen edellyttää sisukkuutta ja jääkiekolle omistautumista, joten palkintoon vaikuttavat myös kaukalon ulkopuoliset syyt.

Price palasi maalille 15. huhtikuuta oltuaan sivussa 74 ottelun ajan. Edelliskauden jälkeen Price kävi polvileikkauksessa ja kirjautui syksyllä myös liigan ja pelaajayhdistyksen hoito-ohjelmaan tiettävästi henkisten ongelmien vuoksi.

− Molemmat vaivani olivat haastavia omalla tavallaan. Niitä ei voi suoraan vertailla, mutta kumpikin oli taatusti koettelemus, Price totesi seuransa mediakonferenssissa.

Ennen huhtikuuta hän pelasi edellisen ottelunsa viime vuoden heinäkuussa, kun Canadiens selvitti tiensä Stanley Cupin finaaleihin saakka. 34-vuotias maalivahti pelasi kuluvalla kaudella viisi ottelua napaten ensimmäisen voittonsa runkosarjan viimeisessä ottelussa Florida Panthersia vastaan. 

Price on kuudes Canadiensin pelaaja ja ensimmäinen maalivahti, joka voittaa kyseisen palkinnon. Aiemmin organisaatiosta palkinnon ovat voittaneet Claude Provost (1967–68), Henri Richard (1973–74), Serge Savard (1978–79), Saku Koivu (2001–02) sekä Max Pacioretty (2011–12).

Price päihitti viimeisessä äänestyksessä New York Islandersin Zdeno Charan sekä Philadelphia Flyersin Kevin Hayesin. Palkinto on nimetty Minnesota North Starsin pelaajan Bill Mastertonin kunniaksi, joka menehtyi vuonna 1968 taklauksen yhteydessä saamiinsa vammoihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle