Heikki Liedes Kiekko-Espoon uusin hankinta − "Haluan olla mukana luomassa uutta"

LIIGA / Uutinen
Heikki Liedes on kaksinkertainen Suomen mestari.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Kiekko-Espoo tiedotti tehneensä kahden vuoden sopimuksen Heikki Liedeksen kanssa. Viime kaudella hän voitti Suomen mestaruuden Tapparan riveissä.

HeikkI Liedekselle Kiekko-Espoo on kuudes seura Liigassa. Aiemmin hän on edustanut KalPaa, HPK:ta, Lukkoa, KooKoota ja Tapparaa. Liedes itse vertailee lähtöasetelmaansa siihen, kun hän pelasi Lukossa viiden kauden ajan ja aikakausi huipentui mestaruuteen vuonna 2021.

− Lukossa kasvoin kokonaisvaltaiseksi Liiga-pelaajaksi ja kaupunki tuntui kodilta. Silloin oli uudelleenrakentamisen aika käsillä ja lähdettiin aika lailla nollista rakentamaan uutta. Upea projekti sai vielä arvoisensa kruunun, kun nosteltiin viimeisenä vuotenani kannua. Samanlainen uudelleensyntyminen on edessä Espoossa, ja se oli yksi suurimmista syistä, joka minut Espooseen toi. Haluan olla mukana luomassa uutta ja rakentamassa espoolaista jääkiekkoa ja kiekkokulttuuria uuteen aikakauteen, Liedes kommentoi.

Lukon lisäksi Liedes on juhlinut mestaruutta Tapparassa viime kaudella. Hän on rikkonut 20 maalin rajan kahdesti pelatessaan KooKoossa.

− Liedes on johtava pelaaja. Monipuolinen, työteliäs, hyvin liikkuva ja taitava laatupelaaja, joka kelpaisi varmasti jokaiselle Liiga-joukkueelle. Heikissä tiedämme varsin hyvin mitä saamme. Hän on pelannut keskus- ja laitahyökkääjänä ykkösketjusta nelosketjuun kolmen viimeisen kauden aikana, maa- että seurajoukkueessa. Vielä 31-vuotiaanakin tuntuu siltä, että hänen kehittymisensä vain jatkuu ja jatkuu, Kiekko-Espoon urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovits kommentoi,

Liedeksen kahden vuoden sopimuksessa on ulkomaanoptio toisen kauden osalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle