Haussa vielä paremmat lähtökohdat Kanada-huipennukseen – Tällä kokoonpanolla Nuoret Leijonat hyökkää Slovakian kimppuun

MAAJOUKKUE / Uutinen
Aku Räty on ollut Kanadan kuplakisoissa yksi Suomen tehokkaimmista pelaajista.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Slovakia on ehtinyt pelata turnauksesssa jo kolme ottelua, kun taas Nuoret Leijonat kaksi. Suomen Mikko Petman sekä Roni Hirvonen kommentoivat tulevaa Slovakia-kohtaamista.

Suomi hienosäätää kokoonpanoaan Slovakia-otteluun. Sveitsi-otteluun verrattuna kokoonpanosta putoaa Petteri Puhakka, jonka korvaa Benjamin Korhonen. Lisäksi Matias Mäntykivi nousee 13. hyökkääjän paikalta kolmosketjuun, josta Mikael Pyyhtiä putoaa ylimääräiseksi hyökkääjäksi. Ylimääräinen puolustaja on Matias Rajaniemi.

Myös maalivahti vaihtuu, sillä maalille palaa Kari Piiroinen.

Nuoret Leijonat on onnistunut kehittämään peliään pala kerrallaan, mutta parannettavaa vielä riittää. Plakkarissa on kuitenkin voitot niin Saksasta kuin Sveitsistä, joten lähtökohdat Slovakia-otteluun ovat hyvät. Slovakian ainoa voitto turnauksessa on tullut avauspäivänä Sveitsistä.

Löysäilyyn Nuorilla Leijonilla ei ole kuitenkaan varaa, sillä Slovakia kiusasi turnauksen toisessa ottelussaan isäntämaa Kanadaa läpi ottelun. Kanada kuitenkin voitti ottelun 3–1-lukemin. Slovakialla on alla jatkoaikatappio Saksasta 3–4-lukemin.

Slovakialaiskokoonpanosta kannattaa seurata Michal Mrázikia, joka on tehnyt yhtä monta tehopistettä (2+1) kuin Suomen Anton Lundell sekä Aku Räty. Joukkueessa on myös kaksi Suomen U20-sarjaa pelaavaa pelaajaa: TPS:ää edustavat Samuel Knazko ja Juraj Slafkovsky, sekä TUTOn riveissä kiekkoileva Rayen Petrovicky

- Slovakialla on taitavia yksilöitä, joiden avulla pystyivät Kanadaa kiusaamaan. Kova joukkue erikoistilanne- ja kamppailupelaamisessa, kommentoi Mikko Petman tulevaa vastustajaa. 

Suomen sekä Slovakian maaliero turnauksessa on ollut pienehkö, vaikkakin muutamien maiden osalta runsasmaalisia murskajaisia on nähty, 

– Vaatimustaso on kovempi kuin U18-kisoissa. Näkyy, että useat pelaavat miesten otteluja, sillä vastustajien pelaajat ovat vahvoja. Jos onnistumme kehittämään peliä edelleen, saamme vielä paremmat lähtökohdat (alkulohkon päättävään) Kanada-otteluun, avasi Roni Hirvonen Nuorten Leijonien sekä vastustajien otteita. 

Nuorten Leijonien kokoonpano Slovakia-otteluun

Roni Hirvonen – Anton Lundell – Kasper Simontaival
Santeri Hatakka – Ville Heinola

Roby Järventie – Juuso Pärssinen – Brad Lambert
Mikko Kokkonen – Kasper Puutio

Matias Mäntykivi – Henri Nikkanen – Aku Räty
Eemil Viro – Topi Niemelä

Benjamin Korhonen – Samuel Helenius – Mikko Petman
Matias Rajaniemi

13. hyökkääjä:
Mikael Pyyhtiä

Kari Piiroinen (Roope Taponen) 

Juttua muokattu 17.56: Lisätty kokoonpanomuutokset Sveitsi-otteluun verrattuna.

» Lähetä palautetta toimitukselle