Harjula palaa Rovaniemelle, Forssaan ja Vantaalle pelaajat Pohjois-Amerikasta

MESTIS / Uutinen
Jarkko Harjula ja Elias Kaarela hyökkäävät ensi kaudella joukkuekavereina.
Kuva © Topi Lainio
RoKi vahvistuu tehohyökkääjä Jarkko Harjulalla. FPS on puolestaan värvännyt ruotsalaispakin ja Kiekko-Vantaa NCAA:ssa pelanneen Santeri Hartikaisen.

RoKi vahvistaa rivejään Mestiksen viime vuosien tehokkaimpiin hyökkääjiin kuuluvalla Jarkko Harjulalla. Sodankylästä kotoisin oleva laitahyökkääjä on pelannut Rovaniemellä kausina 2016-2018.

– Siistiä päästä takaisin Lappiin asumaan ja nauttimaan kotijoukkueen paidassa Lappi-areenan upeasta tunnelmasta, joka on ainutlaatuinen, paluumuuttaja hehkuttaa.

Harjula edusti päättyneellä kaudella Ketterää. Hän teki runkosarjassa pisteet 11+22 ja pudotuspeleissä 6+6. Harjula on pelannut Mestistä RoKin ja Ketterän lisäksi myös muun muassa Hokissa. Kaudella 2019-2020 Harjula nakutti runkosarjassa hurjat 54 pistettä, joilla sijoittui pistepörssissä kolmanneksi.

RoKi on lisäksi solminut jatkosopimukset puolustajiensa Tom Grönblomin ja Jaako Mannisen kanssa.

23-vuotias Grönblom kuului viime kaudella joukkueensa parhaimmistoon. Hän latoi runkosarjassa tehot 10+18 ja lisäksi pudotuspeleistä merkittiin tilastoihin lukemat 4+3. Espoolaislähtöinen Grönblom on pelannut urallaan Mestistä myös SaPKossa sekä Liigaa Jukureissa ja KalPassa.

Manninen, 22, tilastoi ensimmäiseltä RoKi-kaudeltaan tehopisteet 3+9. Jokerikasvatti pelasi ennen Rovaniemelle siirtymistään Mestistä Kiekko-Vantaan riveissä.

Lisää hyökkääjiä lohipaitaan

Kahdeksan viime vuotta Yhdysvalloissa viettänyt Santeri Hartikainen palaa Suomeen. HIFK-kasvatti on pelannut neljä viime kautta NCAA-yliopistosarjassa. Viime kaudella Hartikainen pelasi Long Islandin joukkueessa 22 ottelua, joissa syötti kolme maalia.

– Vuodet Yhdysvalloissa ovat tuoneet suoraviivaisuutta ja kamppailuvoimaa varmasti. Vahva jässikkä ja mahtava persoona joukkueeseen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kuvailee 24-vuotiasta hyökkääjää.

Myös hyökkääjät Totte Moberg, 26, ja Miko Rautama, 21, siirtyvät Kiekko-Vantaaseen. Moberg kuului FPS:n runkomiehistöön neljän viime kauden ajan. Rautamalla on puolestaan takanaan tulokaskausi Peliitoissa.

Moberg teki viime kauden runkosarjassa tehot 2+13. Hän on pelannut Kiekko-Vantaan paidassa myös aiemmin: kausina 2015-17 Moberg edusti vantaalaisten U20-joukkuetta.

Varusmiespalvelustaan viime kauden aikana suorittanut Rautama pelasi runkosarjassa vain 20 ottelua. Hän oli siitä huolimatta Peliittojen kahdeksanneksi tehokkain hyökkääjä pistein 3+9.

Ruotsalaispuolustaja Åhman FPS:iin

FPS on pestannut jo neljännen ulkomaalaispelaajan ensi kauden joukkueeseensa. Ruotsalaispuolustaja Mathias Åhman siirtyy Forssaan Pohjois-Amerikasta.

29-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella SPHL:ssä 43 ottelua tehoin 4+11. Hän pelasi valtameren takana myös vuodet 2013-2020. Ruotsissa Åhman on pelannut lähinnä alasarjoissa.

– Mathias tuo joukkueeseen kokemusta ja hänestä odotetaan hyvänä kiekollisena puolustajana joukkueen kulmakiveä, FPS:n urheilutoimenjohtaja Mikko Aho sanoo.

Hokille uusi maalivahti

Kaksi viime kautta FPS:ssa pelannut Eetu Nieminen, 23, torjuu ensi kaudella kiekkoja Kajaanissa. 

– Nieminen tulee intoa täynnä hakemaan peliaikaa meiltä. Urheilija viimeisen päälle ja haluaa kehittyä koko ajan kohti Liigaa, kommentoi Hokki-valmentaja Pasi Räsänen.

Hokki ja FPS vaihtoivat vahteja lähes päittäin, sillä kaksi viime vuotta Hokissa pelannut Alex Mäkelä tukkii tulevalla kaudella forssalaisten maalia.

IPK:n kakkosmaalivahtina kuusi peliä viime kaudella pelannut Eetu Pasanen siirtyy puolestaan ensi kaudeksi sarjaporrasta alemmas SaPKoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle