"Halusin vain antaa heille yhden aikaisen jäähyn" − NHL-tuomarin möläytys kesken pelin johti potkuihin

NHL / Uutinen
Tim Peelin NHL-ura päättyi ennen aikojaan.
Kuva © Getty Images
NHL-tuomari Tim Peel on vapautettu tehtävästään hänen sanomistensa tultua läpi ottelulähetykseen mikrofonin kautta.

Viime yön kierroksella Tim Peel, 54, oli tuomitsemassa NHL-ottelua Nashville Predatorsin ja Detroit Red Wingsin välillä, kun hän totesi mikrofoniin kesken kamppailun jotain odottamatonta:

− Eihän siinä ollut juuri mitään, mutta halusin antaa edes yhden aikaisen jäähyn Nashvillelle.

Näin kokenut Peel kommentoi tuomariparilleen Predatorsin Viktor Arvidssonille tuomitsemaansa jäähyä − ilmeisesti ymmärtämättä, että lausahdus kuului mikrofonin kautta lähetykseen asti.

NHL:n jääkiekkotoimintojen vanhempi varatoimitusjohtaja Colin Campbell totesi tiedotteessa, ettei Peel tuomitse enää jatkossa sarjan otteluissa.

− Mikään ei ole tärkeämpää kuin pelimme rehellisyys. Tim Peelin käytös on ristiriidassa niiden periaatteiden kanssa, joita edellytämme työntekijöidemme noudattavan ja joita kannattajat, pelaajat ja muut pelistämme kiinnostuneet odottavat meiltä, Campbell totesi.

NHL-pomo myös kertoi, että Peelin kommenteille ei ole mitään oikeuttavaa tekijää tilanteesta riippumatta ja että sarja tulee tekemään kaikkensa suojellakseen pelin rehellisyyttä.

Kokeneen Peelin ura oli muutoinkin lopuillaan, sillä hänen oli määrä jäädä sivuun NHL-peleistä huhtikuun 24. päivä pelattavan kierroksen jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle