HPK:lle supertähden debyytti ja uusi hankinta − Noora Räty aloittaa viikonloppuna maalilla, uusi kanadalaispuolustaja takalinjoille

Naisten Liiga / Uutinen
Noora Räty on moninkertainen arvokisamitalisti.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Yhden jatkoaikavoiton viidestä ensimmäisestä ottelustaan napannut HPK saa tuntuvia vahvistuksia viikonloppuna, kun moninkertainen arvokisamitalisti Noora Räty, Alena Mills ja uusi hankinta Megan Delay vahvistavat joukkuetta.

Kautensa nihkeillä tuloksilla ja kapealla pelaajistolla aloittanut HPK saa viikonloppuna merkittävän piristysruiskeen, kun joukkueen mukana nähdään peräti kolme uutta pelaajaa. 

Suurin nimi nähdään maalisuulla, jossa moninkertainen arvokisamitalisti Noora Räty pelaa ensimmäisen liigapelinsä HPK:ssa. Päävalmentaja Harri Nummela vahvisti Rädyn peluutuksen Jatkoajalle perjantaina. Ottelu on samalla Rädylle ensimmäinen Naisten Liigassa, sillä hänen edellisellä naisten suomalaissarjassa pelatulla kaudella sarjaa kutsuttiin vielä SM-sarjaksi.

− Tosi loistavaa, kun Noora tuli. Tuo kokemusta ja tuo henkeä. Hän on niin maanläheinen, että ottaa kaikki niin hyvin huomioon. Ei ole mikään nirppanokka, kertoo Nummela.

Kaukalossa nähdään myös täysin uusi hankinta, kun kanadalaispuolustaja Megan Delay on mukana joukkueen takalinjoilla. Hänet on nähty kaksi edellistä kautta Buffalo Beautsin joukkueessa. 24-vuotiasta puolustajaa Nummela mainostaa energiseksi pelaajaksi, joka auttanee uutta joukkuettaan kiekonriistoissa ja hyökkäysten käynnistämisessä.

− Hän on sellainen sähikäinen. Ei koolla pilattu, mutta vikkelä ja tosi positiivinen. Peruskanukki. "Meggy" on ollut täällä maanantaista asti. Eilen sai koronapaperit puhtaaksi. On tosi nopea liikkeissään. Hän on Niagara Fallsin läheltä kotoisin.

Myös aiemmin kiinnitetty Tšekin maajoukkuehyökkääjä Alena Mills on saapunut torstaina pätkätyöläiseksi siihen asti, että aloittaa maajoukkueensa kanssa valmistautumisen olympialaisiin. 

"Kyllä ne kyselevät ihan kaikkea"

Uudet pelaajat ovat Nummelan mukaan olleet kiinnostuneita muustakin Hämeenlinnassa.

− Kyllä ne kyselevät ihan kaikkea. Hyvin noi daamit auttavat, kertoo Nummela.

HPK:lla on koossa vasta kaksi pistettä. Nummela kertoo, että joukkueena eniten parannettavaa oman pään pelaamisessa.

− Viisikon pelaamisen yhtenäisyyttä vielä haemme. Maalinteko jo vähän parani viime viikonloppuna. Ryhmässä ero pelaajan numero 1 ja pelaajan numero 20 välillä on suurempi kuin miesten joukkueissa. Pitää saada koko porukka pelaamaan yhtenäisesti.

Peliohjelma on ollut kova, mutta Nummela ei näe kärkeä aivan voittamattomana.

− Esimerkiksi Kiekko-Espoossa on seitsemän-kahdeksan maajoukkuepelaajaa ja 12 sellaista, jotka ovat olleet niinsanotusti kartoituksessa, niin ovat hekin haavoittuvaisia. En näe eroa niin suurena kuin toiset.

» Lähetä palautetta toimitukselle